Ce poţi face cu o felie de pîine albă?
Ce poţi face cu o felie de pâine albă? Pîinea albă din magazin nu e deloc sănătoasă, dar dacă, totuşi, ai cumpărat ocazional, e bine să ştii că nu trebuie să o mănânci. Poate avea utilizări casnice surprinzătoare şi merită să păstrezi chiar cîteva felii în congelator.
1. Cataplasmă. Înmoaie o bucată de pâine în lapte fierbinte, stoarce excesul de lichid şi presară fărâmele peste zona afectată (abces, cucui, pustule) şi acoperă cu o cârpă curată. Se îndepărtează cataplasma atunci cînd se răceşte.
2. Scoaterea aşchiilor şi ţepilor. Se înmoaie o bucată de pâine în lapte rece, se stoarce şi se aplică pe zona afectată. Se leagă cu bandă adezivă pentru cîteva ore sau peste noapte.
3. Fără lacrimi cînd tai ceapa. Înfige o bucată de pâine veche în cuţit şi du-o pînă la capătul lamei, aproape de mîner. Va absorbi majoritatea „vaporilor” iuţi ale cepei.
4. Adună cioburile. Dacă s-a spart un obiect de sticlă şi ai adunat bucăţile mari, cu o felie de pâine moale poţi colecta acele mici aşchii care rămân pe podea. Poartă mănuşi de cauciuc şi aruncă pâinea la coşul de gunoi după ce ai terminat.
5. Curăţă rîşniţa de cafea. Se macină în aparat trei sau patru bucăţi mici de pâine veche. Se aruncă firimiturile şi se şterge interiorul râşniţei.
6. Şterge amprentele de pe fotografii. Fă un cocoloş dintr-o felie de pâine veche şi şterge uşor.
7. Şterge petele de pe pereţi. Fă un cocoloş din pâine veche, înfige-l într-un vîrf de cuţit şi freacă uşor, cu blîndeţe, într-o singură direcţie. Curăţă şi urmele de creion.
8. Absoarbe mirosurile de prăjeli. Elimină mirosul din alimentele prăjite, punînd o felie de pâine în cratiţă. Acoperă cu capacul pentru cîteva minute.
9. Degresare. Atunci cînd găteşti alimente grase, adaugă o bucată sau două de pâine în tigaie, pentru a absorbi grăsimea.
Sursa: almanac.com
Comentariile sunt închise.