Şase greşeli pe care le faci cînd utilizezi antiperspirante

Arsurile la subbraţ şi transpiraţia pot fi uşor de evitat cu ajutorul deodorantelor şi antiperspirantelor. Dar dacă nu utilizăm corect aceste produse cosmetice, ne putem alege cu probleme serioase de sănătate.

Iată ce greşeli comune trebuie să evităm atunci cînd folosim antiperspirante şi deodorante:

1. Pe pielea încă umedă. Antiperspirantele trebuie aplicate pe pielea uscată pentru a fi eficiente. Evitaţi să le folosiţi imediat ce aţi ieşit din duş sau cînd subsuorile sînt deja transpirate.

2. După ras. Aplicarea de antiperspirant sau deodorant face ca pielea să fie vulnerabilă la iritaţii, astfel încît trebuie să evitaţi să folosiţi aceste produse imediat după ce ce vă epilaţi sau vă radeţi părul axilelor, mai ales dacă utilizaţi produse cu un conţinut ridicat de alcool.

3. Nu contează dacă e deodorant sau antiperspirant. Oamenii spun adesea că aceste două produse sînt la fel. Principala utilizare a antiperspirantului este de a elimina transpiraţia, în timp ce deodorantele sînt făcute pentru a elimina mirosul. Deci, dacă axilele transpiră abundent, folosiţi antiperspirant. Dacă mirosul este problema principală, deodorantul este cea mai bună opţiune.

4. Peste un alt produs sau pe pielea nespălată. Există unii oameni care, atunci cînd n-au timp să facă duş, aplică un nou strat de antiperspirant peste cel vechi. E o mare greşeală! Deodorantul sau antiperspirantul nu vor funcţiona corespunzător. Produsele trebuie aplicate pe pielea curată şi fresh pentru a deveni eficiente.

5. De dimineaţă. Cei mai mulţi dintre noi folosim deodorant sau antiperspirant dimineaţa după ce ieşim de la duş. Dar cea mai bună practică este de a face duş şi de a folosi deodorantul înainte de a merge la culcare. Aceste produse sînt mai eficiente atunci cînd glandele sudoripare sînt mai puţin active şi acest lucru se întîmplă cînd dormim.

6. Aplicare zilnică. Frecvenţa aplicărilor depinde de nivelul de transpiraţie şi de mirosul pe care îl produce corpul. Unele persoane care transpiră puţin sau cu miros uşor sau moderat pot renunta la folosirea zilnică a deodorantelor, în special atunci cînd aleg un produs care durează 48 de ore.

Sursa: elitereaders.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *