BoliSilueteSomnul şi insomniaŞtiri

Nopţile scurte îngroaşă talia

Conform cercetătorilor în epidemiologie de la Universitatea din Leeds (Marea Britanie), persoanele care dorm puţin sînt mai susceptibile de a fi supraponderale sau obeze.

Pentru a obține aceste rezultate, cercetătorii au înregistrat numărul de ore de somn, obiceiurile alimentare, greutatea şi circumferinţa taliei la 1.615 de adulți britanici. De asemenea, au efectuat teste sanguine regulate. Rezultat: persoanele care au dormit mai putin de şase ore pe noapte au avut o talie mai mare, în medie, cu trei centimetri, comparativ cu cele care au dormit nouă ore pe noapte. Cu cît nopțile erau mai scurte, cu atît talia a fost mai mare. Un alt rezultat notabil: nopțile scurte au fost asociate cu niveluri mai scăzute de colesterol bun.

Autorii studiului speră că munca lor va fi utilă în lupta împotriva excesului de greutate și a obezității. Dr. Laura Hardie, autorul principal al studiului, a declarat că „Din moment ce am constatat că adulţii care au dormit mai puțin decît colegii lor au fost mai susceptibili de a fi supraponderali sau obezi, constatările noastre subliniază importanţa somnului suficient. Durata acestuia variază de la om la om, dar consensul actual este că șapte pînă la nouă ore sînt necesare pentru majoritatea adulților”.
Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Comentariile sunt închise.