Cinci probleme ale dependenţilor de cafea

Cei mai mulţi dintre noi nu putem trăi fără cafea. Buna dipoziţie şi productivitatea noastră depind de cafea. Fanii adevăraţi de cafea consumă mai mult de o ceaşcă pe zi. Ca şi alte lucruri în exces, consumul de cafea poate duce la probleme legate de sănătate şi portofel.

Dacă eşti dependent fără speranţă de cafea, este posibil să ai una sau mai multe dintre aceste probleme comune.

1. Dureri de stomac. Dacă te duci grăbit la baie după ce bei o ceaşcă sau două de cafea, poate ai o problemă cu cafeaua. Sau cu laptele care o asortează. Cafeaua poate provoca balonare şi crampe. Poţi evita această problemă mîncînd înainte de a bea cafea. Dacă ai probleme cu stomacul după cafea cu lapte, este posibil să ai intoleranţă la lactoză. Încearcă să bei cafea simplă şi să observi diferenţa.

2. Nervozitate şi anxietate. Nu toţi oamenii pot bea atîta cafeau cîtă îşi doresc. Prea multă cafea te poate face nervos, neliniştit şi slăbit. Încearcă să te limitezi la una sau două ceşti pe zi.

3. Respiraţie urîtă mirositoare. Cafeaua afectează calitatea respiraţiei. Mestecă o bomboană de mentă pentru a evita problema. Nu te spăla pe dinţi imediat după ce termini cafeaua. Trebuie să aştepţi cel puţin 30 de minute, pentru a proteja smalţul dinţilor.

4. Dinţi coloraţi. Iubitorii de cafea au pete pe dinţi, datorită pigmenţilor numiţi cromogeni, care se ataşează la partea exterioară a smalţului dinţilor. Alege paste de dinţi speciale pentru albirea dinţilor sau mergi la dentist pentru a-ţi curăţa temeinic dinţii.

5. Probleme bugetare. Bani de o cafea are oricine, dar încearcă să aduni cît cheltuieşti zilnic pe cafea într-o lună şi vei fi surprins. Mergi la o cafenea mai ieftină sau prepară-ţi cafeaua singur.

Sursa: elitereaders.com

Comments

comments

One thought on “Cinci probleme ale dependenţilor de cafea

Lasă un răspuns