Machiaj bio sau natural, care e diferenţa?

Lumea cosmeticelor organice poate părea, la prima vedere, oarecum confuză. Uneori e dificil să spui care e diferenţa dintre produsele cosmetice și cele naturale. Indiferent de obiectiv (machiaj, cremă de faţă sau loţiune împotriva acneei), trebuie să ştii să faci deosebirea.
După cum sugerează și numele, produsele cosmetice bio înseamnă o întoarcere la natură. Între 95 și 100% dintre ingrediente sînt de origine naturală. Prin urmare, coloranții și aromele sintetice, aditivii derivați din petrochimie, siliconul, uleiurile minerale, organismele modificate genetic și parabenii, prezente în produsele cosmetice convenționale, lipsesc dintr-un produs bio, pe care-l recunoaştem după eticheta de pe ambalaj. Acest lucru asigură faptul că produsul îndeplinește criteriile de calitate impuse, e certificat de organizații de specialitate.

Observăm, în plus, că produsul bio (organic) nu este testat pe animale şi este ecologic.

Un produs de machiaj natural, spre deosebire de produsul organic, nu are nicio etichetă specială. Cu alte cuvinte, brandul nu e certificat. Acest cosmetic este compus în principal din ingrediente naturale (apă florală, unt vegetal, ceară vegetală și ulei sau extracte naturale din plante), fără a beneficia de termenul „certificat bio”.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

2 comentarii la „Machiaj bio sau natural, care e diferenţa?

Lasă un răspuns