BoliCancerCosmeticăFrumuseţeMame şi copiiSănătatea familieiŞtiri

Cît de des poţi să-ţi vopseşti părul fără riscuri pentru sănătate?

Toată lumea știe că vopseaua de păr nu e cel mai bun lucru pentru sănătatea scalpului, pentru că îi dăunează permanent și face părul uscat și poros. Dar ceea ce nu știm este că există o corelație între vopseaua de păr și cancerul de sîn.

Potrivit unui nou studiu condus de profesorul Kefah Mokbel, chirurg specializat în cancerul de sîn la Princess of Grace Hospital din Londra, femeile care îşi colorează părul în mod regulat sînt mai susceptibile să sufere de cancer de sîn. Potrivit studiului, vopsirea părului ar creşte cu 14% rata femeilor cu cancer de sîn.

Sînt necesare eforturi suplimentare pentru a confirma constatările noastre, dar acesta sugerează că expunerea la vopselele de păr poate creşte riscul de cancer de sîn“, conchide studiul.

Potrivit profesorului Kefah Mokbel, femeile nu ar trebui să-şi vopsească părul de mai mult de cinci ori pe an și ar trebui să se concentreze pe utilizarea de produse cu ingrediente naturale, cum ar fi sfecla de zahăr.

Potrivit unor cercetători finlandezi, este dificil de știut dacă vopseaua de păr e de vină sau dacă este vorba despre un alt produs cosmetic.

Femeile care folosesc vopsele de păr folosesc mai multe produse cosmetice decît cele care nu se vopsesc“, a declarat cu prudență Sanna Heikkinen, Membru al Societăţii de Cancer din Finlanda.

Sursa: 7sur7.be

Comments

comments

Comentariile sunt închise.