Mişcare şi naturăSportŞtiri

Prea mult sport distruge intestinele!

Cercetătorii australieni avertizează cu privire la obiceiul unora de a exagera cu exerciţiile: la mai mult de două ore de antrenament, intestinele devin mai fragile, sportivii putînd astfel să facă septicemie.

Într-un nou studiu, cercetătorii de la Universitatea Monash (Australia), avertizează sportivii avizi după antrenamente prelungite că, dincolo de acest interval de timp, exercițiile devin dăunătoare pentru intestine și ar putea chiar provoca septicemie.

Un studiu pe mai mulţi maratonişti a constatat că, după 2 ore de sport, între 73 și 96% dintre alergători au raportat tulburări de intestine, faţă de 11-7% dintre cei care au parcurs doar semimaratonul. Oamenii de știință susţin că atleţii care fac antrenamente excesive au intestinele mai fragile. Acest lucru ar provoca dureri de stomac, dar şi subţierea intestinelor, permiţînd astfel bacteriilor să se răspîndeasă în sînge.

Cercetătorii recomandă să nu depășim 2 ore de exerciţii fizice și să fim deosebit de atenți atunci cînd suferim de colon iritabil, deoarece riscul de septicemie e şi mai crescut.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Comentariile sunt închise.