Spray homemade pentru un somn odihnitor

Pentru unii, insomnia este o problemă cronică, în timp ce pentru alții se întîmplă doar ocazional. Deci, data viitoare cînd nu puteţi dormi, folosiţi acest spray care calmează şi provoacă somn, fără medicamente riscante.

Spray-ul se bazează pe sare Epsom, cunoscută pentru proprietățile ei relaxante. Conţine magneziu, mineral util atît pentru somn, cît şi pentru cei cu deficienţă de magneziu.

Soluţia mai conţine şi ulei esenţial de vetiver (o iarbă din India, folosită în parfumurile bărbăteşti), care susține sistemul nervos și ajută la calmarea minții. Este util în stres emoțional și s-a dovedit a avea efecte similare cu medicamentele pentru anxietate.

Uleiul esențial de portocale revigorează mintea pe timpul zilei şi induce un somn bun pe timp de noapte. Depresia si anxietatea sînt o cauză comună a insomniei. Uleiul esenţial de portocale ajută la atenuarea anxietăţii, stresului, agitaţiei şi gîndurilor persistente. epsom-salt-720x480_0

Uleiul esenţial de cedru este distilat din scoarţa copacului şi are un parfum natural şi lemnos. Are o gamă largă de utilizări, e sedativ care contribuie la ameliorarea stresului și a tensiunii în organism pentru un somn relaxant. Prin inhalarea uleiului esenţial de lemn de cedru, serotonina este eliberată în creier, apoi este transformată în melatonină, hormonul inductor al somnului.

Ingrediente

15 picături ulei esenţial de portocale

17 picături ulei esenţial de cedru

8 picături de ulei esențial de vetiver

1 linguriță de vodcă sau glicerină

apă distilată

1 lingură sare Epsom

pulverizator din sticlă

oală

Încălziți apa și sarea împreună într-o oală. Se lasă amestecul să se răcească. Combinați vodca sau glicerina cu uleiurile esențiale, în pulverizator, și agitaţi. Adăugați apa în sticlă, lăsînd un spațiu de un deget în partea superioară. Agitaţi bine.homemade-air-freshener

Pulverizaţi lichidul pe pat, pernă sau în aer, în dormitor, înainte de culcare.

Pulverizaţi pe piele cu puțin timp înainte de culcare.

Dacă acest spray va fi folosit pe țesături, utilizați vodcă în loc de glicerină și omiteți sarea Epsom. Varianta cu vodcă a spray-ului poate fi utilizată şi pe piele, dar nu pe o suprafață mare, pentru că o usucă. E mai bine să pulverizaţi remediul doar pe țesături. Varianta cu glicerină este un umectant, deci este o alegere mai bună pentru piele.

Sursa: naturallivingideas.com

Comments

comments

Lasă un răspuns