Cele mai bune 14 remedii naturale pentru reflux gastroesofagian

Ați simțit vreodată o senzație de arsură în piept sau ați simțit greață după ce ați mîncat copios? Arsurile la stomac sînt cauzate de acidul stomacal care urcă în esofag. Stomacul nu are suficient acid gastric sau e supraîncărcat de bacteria Helicobacter pylori.
Există tone de medicamente disponibile fără prescripție medicală pentru reflux gastroesofagian. Sînt printre cele mai vîndute medicamente din lume. Boala de reflux gastroesofagian afectează 33% din populația SUA, iar 44% dintre americani au simptome cel puțin o dată pe lună.

Înainte să luaţi un antacid, mai gîndiţi-vă! Aceste medicamente scad acidul gastric, dar stomacul are nevoie de acest acid pentru a descompune proteinele și alimentele, a activa enzimele digestive din intestinul subțire, a previne supraaglomerarea toxică a bacteriilor și pentru a ajuta la absorbția vitaminelor și a mineralelor, cum ar fi calciu, magneziu și vitamina B12. Fără o producție adecvată de acid, corpul poate trece prin deficiențe de vitamine și minerale, sîngele poate deveni acid (cauzînd cancer), ceea ce duce la sindromul intestinului iritabil, anxietate și depresie, demență, anemie, oboseală, osteoporoză, fracturi și multe altele.

Refluxul gastroesofagian poate fi cauzat de anumite alimente și opțiuni de stil de viață. Trebuie să evitați: prăjeli, alimente picante, citrice, cafea, alcool, alimente crude, fibre în exces, alimente prelucrate industrial și alimente greu de digerat. Stilul de viață care contribuie la arsurile la stomac include: fumat, consum de alcool, obezitate, sedentarism, alergii și stres.

Iată cîteva remedii naturale pentru arsuri la stomac. Multe le găsiţi în bucătărie:

Dijon_mustard_on_a_spoon_-_200512181. Muştar. Este un aliment alcalinizant (echilibrează pH-ul corpului). Efectul acestui remediu este rapid: mîncaţi o linguriţă de muştar galben. E posibil ca, iniţial, să vă simţiţi mai rău, dar în cîteva minute simptomele vor dispărea.
2. Probiotice. Cu cît aveți mai multe probiotice în tractul gastrointestinal, cu atît va funcționa mai bine sistemul digestiv. Luînd probiotice zilnic, nutrienții și produsele alimentare vor fi bine digerate, va scădea cantitatea de bacterii dăunătoare H. pylori (cauzează arsuri la stomac) şi se vor înmulţi bacteriile prietenoase. Probioticele nu lucrează doar pe simptomele refluxului de acid, dar se ocupă și de cauza principală a acestuia. S-ar putea să dureze cîteva săptămîni pînă veţi scăpa de arsuri la stomac. Alimente care conţin în mod natural probiotice: apă sau lapte de chefir, băuturi kombucha, alimente fermentate, varză acră.
3. Oțet de cidru de mere. Stimulează sistemul imunitar și producţia de acid din stomac, ceea ce provoacă o digestie eficientă a alimentelor. Este un aliment alcalin, care echilibrează nivelul pH-ului. Cumpărați oțet organic, brut, nefiltrat, în sticlă de sticlă. Beți 1-2 linguri de oțet de cidru de mere diluat în apă. Încercați să țineți în gură amestecul timp de cîteva secunde înainte de a înghiți. Acest lucru stimulează saliva și inițiază stomacul în producerea de acid gastric. Dacă o linguriță este prea mult (mirosul poate fi copleșitor la început), puneţi 4 picături de oțet direct pe limbă, pentru rezultate rapide. images
4. Bicarbonat de sodiu. Este bun la neutralizarea rapidă a pH-ului din stomac și accelerează digestia. Beți o linguriță de bicarbonat de sodiu  dizolvat în apă caldă. Faceți asta în fiecare zi, timp de o lună.
5. Migdale. Migdalele sînt un remediu din Orientul Mijlociu pentru ulcere. Au un conținut ridicat de ulei care calmează acidul din stomac. Bogăţia de fibre favorizează digestia. Laptele organic de migdale este o bună alternativă la migdalele crude. De asemenea, puteți amesteca fulgi de ovăz cu lapte de migdale și banane pentru un efect puternic. Mîncați 4-5 migdale crude după fiecare masă. Dacă arsurile la stomac sînt severe, mîncați o mînă de migdale. Efectele trebuie să apară  în aproximativ 30 de minute.
6. Seminţe de fenicul. Feniculul este încărcat cu vitamine, minerale și fibre dietetice. Este ideal pentru digestie, relaxează stomacul și previne spasmele și flatulența. După masă, beţi ceai de seminţe de fenicul sau mestecați lent o linguriță de semințe întregi. home-remedy-acid-reflux-aloe-juice-e1451491100859
7. Suc de Aloe vera. Este un agent antiinflamator natural, excelent pentru arsuri, răni, riduri, constipație şi hiperglicemie. Conține o mulțime de vitamine, minerale, aminoacizi și antioxidanți. Cînd este ingerat, Aloe calmează leziunile esofagiene cauzate de acidul gastric. Beți o linguriţă de suc de Aloe vera diluat în apă sau suc de fructe, cu 15-20 minute înainte de mese.
8. Murături şi zeamă de murături. Pot acționa rapid asupra arsurilor la stomac. Oțetul e cel care ajută la neutralizarea pH-ului stomacului în cîteva minute. Mîncaţi cîteva murături sau beți zeamă de murături, arsurile vor dispărea în 10-15 minute.
9. Țelină. Are un pH natural alcalin. De asemenea, are o proprietate uşor sedativă care calmează muşchii stomacului.
10. Mere, papaya, banane. Merele conțin acid tartric și acid malic, care echilibrează pH-ul stomacului. Papaya conține papain, o enzimă eficientă în dizolvarea proteinelor și carbohidraților, reduce inflamaţia, accelerează metabolismul şi tratează constipaţia. Bananele acoperă mucoasa stomacului, ușurează spasmele și determină un răspuns natural antacid. Au un conținut ridicat de fibre și vitamina B (calmează mușchii stomacului).
11. Varză. Reduce inflamația și ucide bacteria H. pylori care cauzează arsuri la stomac. E bună crudă, dar mai ales murată. Se amestecă în mixer varză crudă, banane, felii de mere, apă și iaurt probiotic natural şi se bea.
12. Gumă de mestecat. Produce salivă și activează procesul digestiv. Nu folosiţi această soluţie prea des.
13. Ghimbir. A fost folosit de peste 5.000 de ani de către indieni și chinezi pentru a trata tulburările gastro-intestinale. Distruge bacteriile H. pylori, scade inflamația, reduce greața.
14. Dormiţi pe partea stîngă. Veţi avea mai puține arsuri la stomac. Încercați să nu mîncați 2-3 ore înainte de a merge la culcare.  Mîncaţi mai puţin şi mestecaţi mai mult . Digestia începe în gură.
Sursa: remediesforme.com

Comments

comments

803 comentarii la „Cele mai bune 14 remedii naturale pentru reflux gastroesofagian

Lasă un răspuns