Cum alegi ţarcul perfect pentru cel mic?

0013418Ţarcul este locul ideal pentru cei mici, deoarece aici se pot juca în voie şi în siguranţă. Oferă micuţului spaţiu suficient pentru a descoperi culorile, sunetele, chipul lui mami şi al lui tati şi a se mişca pe timp de zi, înconjurat de tot felul de jucării interesante şi potrivite vîrstei lui.
Totuşi, conform ziare.com, părinţii trebuie să ştie cîteva lucruri elementare despre un ţarc pentru copii înainte de a porni la cumpărături:

  1. Materialul. Ţarcul pentru copii poate fi realizat din plasă, plastic sau lemn. Primul e mai uşor, dar nu oferă cele mai bune condiţii de siguranţă. Cel din lemn oferă un spaţiu de joacă sigur. Specialiştii recomandă un ţarc din lemn sau plastic.
  2. Limita de greutate. Orice ţarc pentru copii are o limită de greutate pînă la care poate fi utilizat, şi anume de la naşterea bebeluşului, pînă la împlinirea vîrstei de 2 ani. Greutatea maximă suportată de un ţarc pentru copii este de 15-20 de kilograme. Peste această limită, ţarcul nu mai e sigur, copilul fiind expus la accidente majore.
  3. Dotări suplimentare. Ideal este ca un ţarc pentru copii să încorporeze o bază moale, cu o pernă sau o saltea confortabilă, asemenea unui pătuţ. Bebe creşte şi trebuie să se dezvolte sănătos, mai ales în ceea ce priveşte coloana vertebrală a acestuia.
  4. Mărime. Contează şi faptul că un ţarc ocupă un spaţiu destul de mare din cameră, iar în primele luni de viaţă, va trebui să stea lîngă patul părinţilor, pentru ca micuţul să poată fi supravegheat. deci, alegeţi un ţarc suficient de spaţios pentru copil, dar nu atît de mare încît să ocupe întreaga încăpere.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns