Carnea îngraşă la fel de mult ca zahărul

Consumul de carne contribuie la fel de mult ca  zahărul la prevalenţa tot mai mare a obezităţii la nivel mondial, susţine un nou studiu. Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Adelaide, grăsimile și carbohidrații ne pot oferi suficientă energie pentru a satisface cererile organismului, dar sînt digerate mai repede decît proteinele.

Ceea ce înseamnă că energia stocată în carne este utilizată mai tîrziu sau, în cazul în care e prea multă, este convertită și stocată ca grăsime în organism. Acest lucru înseamnă că un consum substanţial de carne poate contribui semnificativ la dimensiunile taliei.
Doctorandul Wenpeng You de la Universitatea din Adelaide a examinat consumul global de zahăr și carne și impactul pe care l-a avut asupra ratei obezităţii în 170 de ţări. S-a constatat că 13% din rata obezităţii se datorează cărnii. Carnea contribuie la prevalenţa obezităţii la nivel mondial în aceeași măsură ca zahărul, este surprinzătoarea concluzie a studiului. „Se spune că grăsimile și carbohidrații, în special grăsimile, sînt factorii majori care contribuie la obezitate. Dar direct responsabilă este proteina din carne”, spune You, care şi-a prezentat rezultatele activităţii sale la a 18-a Conferință Internațională de Nutriție și Științe Alimentare din Zurich, Elveția.

Sursa: independent.co.uk

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *