BoliSomnul şi insomniaUtile

Te trezeşti la aceeaşi oră în fiecare noapte? Există o explicaţie

Insomniile sau somnul de proastă calitate reprezintă una dintre cele mai răspîndite probleme ale oamenilor. Medicina chineză poate spune despre ce boală suferim în funcţie de ora la care, constant, ne trezim în fiecare noapte.

Totul se bazează pe principiul că prin organism circulă o energie vitală denumită de chinezi qì. Acest flux energetic traversează organele într-un ciclu de 24 de ore, poposind în fiecare zonă pentru două ore, energizînd-o şi susţinîndu-i buna funcţionare. Dacă această energie întîlneşte un blocaj de natură fizică sau emoţională, atunci te trezeşti.

Iată orologiul acestor treziri în noapte şi ce suferinţe fizice sau sufleteşti le provoacă:

Între orele 23,00 şi 01,00, Qi traversează vezica biliară, responsabilă cu o digestie optimă prin colectarea bilei. Dacă tresari violent în acest interval, este foarte probabil să ai o alimentaţie defectuoasă, un blocaj în funcţionarea vezicii biliare. Renunţă la grăsimile nesănătoase! Din punct de vedere emoţional, această zonă a trupului este afectată de resentimente sau de o judecată aspră la adresa ta sau a celorlalţi. Iertarea este cea care îţi va asigura un somn bun.

Între orele 01,00 şi 03,00. Este posibil ca ficatul, responsabil cu detoxifierea, să aibă prea mult de muncă. Renunţă la fast-food şi la alcoolul băut înainte de culcare! Furia şi vinovăţia îţi macină organismul.

Între orele 03,00 şi 05,00. Probabil fumezi în exces sau trăieşti într-un mediu poluat, nu aeriseşti dormitorul. Qì vizitează zona plămînilor. Sentimente precum supărarea, dezamăgirea sau jalea te împovărează.

Între ora 05,00 şi 07,00. Trezirea nedorită e semnul unor probleme la nivelul intestinului gros. Bea mai multă apă. Blocajul, neîmplinirile şi nerăbdarea asociate cu lipsa de realizări în viaţă sînt cele responsabile cu trezirea la aceste ore.

Articolul integral în divahair.ro


Comments

comments

Lasă un răspuns