ŞtiriUtile

Medicamente contrafăcute în farmaciile online

Medicamentele contrafăcute costă industria farmaceutică din Uniunea Europeană 10,2 miliarde de euro pe an şi înseamnă pierderea a aproape 38.000 de locuri de muncă directe în acest sector, potrivit unui raport recent.

Valoarea medicamentelor contrafăcute reprezintă 4,4% din vînzările legale din sectorul farmaceutic din Europa. Italia este deosebit de afectată de acest fenomen, cu un cost economic de 1,59 miliarde de euro pe an, înaintea Spaniei, Germaniei şi Franţei, cu aproximativ 1 miliard de euro pierderi pentru fiecare dintre aceste pieţe.
Declinul activităţii economice legale se reflectă şi într-un minus de 1,7 miliarde de euro pe an în veniturile publice din UE. Raportul a fost salutat de Federaţia Europeană a Industriei farmaceutice (EFPIA), care a reiterat într-un comunicat apelul său pentru a îmbunătăţi trasabilitatea medicamentelor, a întări sancţiunile împotriva traficanţilor şi a sensibiliza pacienţii în legătură cu riscurile la care se expun luînd medicamente contrafăcute. Acestea sînt vîndute în special pe Internet: potrivit EFPIA, aproximativ 30.000 de site-uri ilegale oferă medicamente de acest gen în Europa, în detrimentul sănătăţii pacienţilor.

Articolul integral în agerpres.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns