AlimenteNutriţieObiceiuri alimentareSiluete

Se poate slăbi cu pizza!

Un studiu recent demonstrează că poţi să slăbeşti chiar dacă mănînci pizza. Ceea ce contează este cînd şi cum consumi acest preparat irezistibil.

Un studiu realizat în Portugalia arată că persoanele care îşi întrerup dieta pentru o zi în care mănîncă pizza, îngheţată şi alte alimente „periculoase”, sînt mai motivate să respecte regimul şi să slăbească. Studiul a fost efectuat pe două grupuri de oameni care ţineau o dietă de 10.500 de calorii pe săptămînă. Voluntarilor din al doilea grup li s-a permis să mănînce orice în fiecare sîmbătă. Diferenţele dintre cît au slăbit subiecţii din ambele grupuri nu au fost foarte mari, dar cei care au avut o zi de pauză au fost mai relaxaţi, mai fericiţi şi mai motivaţi să respecte dieta. Asta înseamnă că în loc să ne facem griji pentru fiecare felie de pizza, mai bine ne rezervăm o zi pe săptămînă pentru „plăceri vinovate”, în care să ne permitem cîteva abateri de la regim. Cu condiţia să nu exagerăm în ziua de pauză, iar în timpul săptămînii să nu depăşim nivelul zilnic de calorii.

Este important ca numărul caloriilor din zilele de dietă să nu fie foarte mic în raport cu cel din ziua de pauză, pentru că acest şoc dezechilibrează organismul. Cîteva felii de pizza pe săptămînă nu-s o povară imposibilă şi pot fi un premiu bun pentru celelalte zile în care am rezistat tentaţiilor.

Articolul integral în eva.ro


Comments

comments

Lasă un răspuns