CosmeticăFrumuseţeRemediiUtile

Trucuri cu balsamul de buze

Datorită texturii sale uleioase, balsamul de buze, conceput pentru a proteja pielea delicată a buzelor împotriva factorilor dăunători din mediu, poate fi util şi în situaţii alternative.

1. Pentru răni şi înţepături de insecte. Datorită proprietăţilor sale hidratante, balsamul de buze tratează zgîrieturile sau rănile superficiale. Ameliorează iritaţiile, reduce mîncărimile şi accelerează procesul de vindecare. În plus, este soluţia ideală pentru reducerea disconfortului cauzat de înţepăturile de ţînţari sau alte insecte.

2. Protecţie solară. Balsamul de buze protejează nu numai buzele, dar şi restul feţei de razele dăunătoare ale soarelui. Deşi nu este la fel de eficient ca o cremă sau o loţiune de protecţie solară, poate fi folosit în acest scop în situaţii de urgenţă. Nu se aplică în zona din jurul ochilor, deoarece poate provoca iritaţii.

3. Pentru pantofi, genţi şi haine din piele. Aplicat pe articolele din piele, balsamul de buze acoperă zgîrieturile sau alte imperfecţiuni. Poţi să îl foloseşti pe pantofi, genţi, curele, mobilier sau orice alt obiect care începe să pară uzat sau deteriorat.

4. Torţă şi lumînare. Dacă nu reuşeşti să aprinzi focul, aplică o cantitate generoasă de balsam de buze pe o bucată de vată şi dă-i foc. Se va aprinde imediat şi va arde mult mai mult decît un chibrit obişnuit. Pune o scobitoare, un băţ de chibrit sau o bucată de sfoară în tubul balsamului pentru a crea o lumînare în situaţii de urgenţă.

5. Lubrifiant. Întrucît conţine compuşi uleioşi, balsamul de buze poate fi folosit pentru a unge fermoare, şuruburi sau alte obiecte metalice blocate.

6. Recipient. Un tub gol de balsam de buze poate fi folosit ca recipient pentru alte produse, precum pastă de dinţi, săpun, ceară şi vaselină.

7. Fixativ. Dacă aplici puţin balsam de buze pe perie sau pe pieptene, acesta te poate ajuta să astîmperi firele de păr rebele. Foloseşte-l în zilele sau în zonele cu un nivel ridicat de umiditate pentru a-ţi menţine buclele definite pentru mai mult timp.

8. Puşculiţă. Un tub gol de balsam de buze este o ascunzătoare perfectă pentru bani sau alte obiecte de valoare.

9. Leucoplast. Pantofii din materiale dure care rod pielea, duc la formarea unor băşici dureroase. Dacă te confrunţi cu această problemă, în loc de leucoplast, aplică puţin balsam de buze pe zona afectată.

10. Cosmetică. Datorită texturii sale cremoase, balsamul de buze este ideal pentru a face ca machiajul să arate ca unul profesional. Amestecă puţin balsam cu fardul de pleoape. Uneori sprîncenele pot părea stufoase şi neîngrijite, chiar dacă le aranjezi cu o periuţă specială. Pentru a ţine toate firele la locul lor, aplică puţin balsam de buze pe sprîncene, iar acestea vor arăta perfect. Balsamul de buze te ajută să repari greşelile de machiaj. Pentru a nu te demachia complet, masează puţin balsam de buze pe zona cu probleme şi şterge cu un şerveţel. Dacă îţi faci manichiura, dar nu ai la îndemînă niciun produs pentru înmuierea cuticulelor, aplică puţin balsam de buze şi lasă-l să acţioneze timp de cîteva minute. Balsamul de buze va înmuia cuticulele şi le va oferi un plus de hidratare. Pentru ca parfumul să persiste mai mult timp, aplică puţin balsam de buze în zona pe care intenţionezi să îl pulverizezi.

 

Articolul integral în dozadesanatate.ro


Comments

comments

Lasă un răspuns