CosmeticăFrumuseţe

Balsamuri naturale care îndreaptă părul

Dacă vrei să-ţi îndrepţi părul, nu trebuie să foloseşti metode agresive, cum e placa sau produsele chimice. Pe lîngă faptul că îţi vor îndrepta podoaba capilară, următoarele remedii naturiste hidratează firele de păr şi le ajută să crească mai repede şi mai sănătoase.

1. Zeamă de lămîie şi lapte de nucă de cocos. Combinaţia celor două ingrediente (o lămîie şi o jumătate de cană de lapte de cocos) constituie un balsam natural care contribuie la îndreptarea părului şi conferă luciu podoabei capilare. Acest tratament este bogat în antioxidanţi, acizi graşi şi proteine ce previn căderea şi deteriorarea părului. Balsamul se aplică pe părul ud şi scalp cu mişcări uşoare de masaj. Se clăteşte după 20 de minute. Tratamentul se aplică de 2-3 ori pe săptămînă.

2. Ouă şi ulei de măsline. Proteinele din compoziţia ouălor previn căderea podoabei capilare şi susţin creşterea firelor noi. Părul va fi mai sănătos, lucios şi drept. Se bat 2 ouă şi se amestecă cu un sfert de cană de ulei de măsline . Balsamul se lasă să acţioneze pe păr timp de 30 de minute. Tratamentul se poate folosi de trei ori pe săptămînă.

3. Făină de orez şi ouă. Remediul fortifică părul de la rădăcini spre vîrfuri. Se bate un ou şi se combină cu 5 linguri de făină de orez. Se udă părul şi se acoperă complet cu remediul preparat. Se piaptănă podoaba capilară şi se acoperă cu o cască pentru duş timp de o oră. Se spală cu şampon. Remediul se foloseşte de două ori pe săptămînă.

4. Ulei esenţial de iasomie şi ulei de măsline. Uleiurile esenţiale sînt indicate contra părului uscat şi fragil, hrănind rădăcinile şi stimulînd creşterea firelor de păr. Se combină cîte 3 linguri de ulei de măsline, ulei esenţial de iasomie, balsam fără amoniac. Pasta se aplică pe păr după ce a fost în prealabil spălat. Se lasă să acţioneze timp de 20 de minute. Tratamentul se aplică de două ori pe săptămînă.

Articolul integral în dozadesanatate.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns