Alimente care stimulează fertilitatea

Un regim alimentar sănătos poate să stimuleze fertilitatea. Schimbarea stilului de alimentaţie poate să conteze foarte mult pentru cuplurile care îşi doresc un copil.

Unele alimente au un impact semnificativ asupra aparatului reproducător, stimulînd fertilitatea.

Banane. Au un conţinut ridicat de potasiu care stabilitează tensiunea arterială şi stimulează fertilitatea bărbaţilor şi a femeilor. Aportul însemnat de vitamina B6 reglează tulburările hormonale şi ciclul menstrual. Un deficit de vitamina B6 afectează modul în care se produce ovulaţia şi dezvoltarea spermei.

Morcovi. Aduc beneficii pentru sănătatea ochilor, datorită betacarotenului. Însă, un studiu apărut în 2013 arată că aceşti carotenoizi ajută bărbaţii, deoarece măresc mobilitatea şi calitatea spermei.

Linte. Este unul dintre alimentele care nu trebuie să lipsească din meniul celor ce vor să devină părinţi, deoarece aduce un aport însemnat de fier. Un studiu realizat în 2006 arată că femeile care îşi iau fierul din surse vegetale au risc cu 40% mai redus de a suferi de infertilitate. Alimentele bogate în fier trebuie asociate cu cele care au vitamina C, acestea favorizînd absorbţia fierului.

Verdeţuri. Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, salata verde, rucola, broccoli, varza kale, pătrunjelul, mărarul furnizează corpului un aport însemnat de vitamine care îmbunătăţesc calitatea spermei şi reduc riscul de avort spontan sau malformaţii genetice la bebeluş. În cazul bărbaţilor nefumători, fără un istoric legat de probleme de fertilitate şi care au avut un aport însemnat de vitamine din complexul B, s-a remarcat o îmbunătăţire considerabilă a calităţii spermei.

Nuci. Se numără printre gustările cele mai potrivite pentru un bărbat, deoarece aduc beneficii asupra calităţii spermei. Un studiu recent arată că bărbaţii care au consumat cîte un pumn mic de nuci crude şi-au îmbunătăţit calitatea şi mobilitatea spermei. În plus, nucile conţin şi zinc, un mineral care măreşte producţia testosteronului.

Articolul integral în eva.ro

Comments

comments

17 comentarii la „Alimente care stimulează fertilitatea

Lasă un răspuns