Leacuri pentru mahmureală

Nu alcoolul în sine este vinovat de mahmureală, ci modul în care este procesat în organism.

În ficat, apar produse chimice secundare. Unul este acetaldehida, care provoacă starea de mahmureală. Acetaldehida se transformă în cele din urmă în acetat, iar mahmureala dispare.

  1. Castraveţi cruzi. Combat mahmureala şi durerile de cap asociate. Aceste stări neplăcute nu mai apar dimineaţa dacă, la culcare, mănînci un castravete.
  2. Limba-soacrei. Extractul din frunze de limba-soacrei ajută la eliminarea simptomelor date de excesul de alcool.
  3. Coji de banane. Se prepară ceai dintr-o coajă de banană la un litru de apă, şi se fierbe timp de 10 minute. La fel de bine, coaja de banană poate fi stoarsă.
  4. Ceapă şi moare. Mahmureala trece cu 3-4 cepe mari rase din care se face un terci şi se amestecă cu 3 pahare de moare, o lingură cu pastă de roşii, piper negru, sare şi zahăr după gust.
  5. Bere. Pentru mahmureală, există un leac infailibil: puţină sare dizolvată într-un pahar de bere.
  6. Gogoşari muraţi. Tratează excelent mahmureala.
  7. Vitamina B15. Previne mahmureala.
  8. Portocale şi ou. Mahmureala trece cu suc de portocale în care s-a adăugat un ou crud proaspăt.
  9. Borş. Înlătură simptomele intoxicaţiei cu alcool, ameţeala, durerea de cap, tremuratul membrelor, senzaţia de vomă. Se bea un litru de borş.
  10. Dafin. Frunzele se recomandă împotriva beţiei, intoxicaţiilor, otrăvirii.
  11. Afine roşii. Bobiţele se pun în borcan cu apă de izvor şi se lasă la temperatura camerei, pînă cînd lichidul devine roşu, iar boabele albe. Apoi se strecoară, lichidul se ţine la rece, în sticle închise ermetic. Acest suc este un febrifug eficient şi combate stările neplăcute după beţie.
  12. Suc de roşii. Poate trezi pe cineva din beţie, reducînd la o treime cantitatea de alcool din sînge.
  13. Ouă. Ouăle conțin în gălbenuș o substanță numită N-acetil-cisteină datorită căreia organismul este revigorat.
  14. Aspirină. Poate fi și ea de folos deoarece reduce inflamația provocată de alcool.

Cum să nu te îmbeţi?

  • Înainte să bei alcool, mănîncă un aliment gras sau uleios.

  • Evită să bei alcool cu sucuri dulci carbogazoase.

  • După fiecare pahar de alcool, bea unul de apă.

  • Bea băuturi transparente sau de culoare deschisă, cele de culoare închisă pot provoca simptome mai intense de mahmureală.

  • Nu amesteca băuturile!

  • Nu bea cu mîna stîngă, spune o veche superstiţie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *