Cercetătorii au aflat care este proporţia ideală a buzelor

În lumea chirurgiei plastice moderne, orice poate fi ajustat, inclusiv buzele. Cu toate acestea, alegerea stilului potrivit pentru buze poate fi dificilă. Un nou studiu a găsit o soluție.

Cercetătorii au cerut oamenilor dintr-un focus grup să privească 100 de fotografii de femei cu diferite dimensiuni ale buzelor, pentru a găsi care formă și mărime a buzelor au fost considerate cele mai atractive.
Conform studiului, buzele cele mai atractive s-au dovedit a fi cele mărite cu 53,5% faţă de original.

Buza superioară trebuie să fie de două ori mai mică decît cea de jos.

Buzele trebuie să reprezinte 10% din treimea inferioară a feței.

Cu alte cuvinte, bărbații și femeile deopotrivă par să fie de acord că mai mare, dar nu prea mare, e mai bine pentru dimensiunea buzelor. Diagrama de mai jos arată mai bine rezultatele studiului. lips
Raportul de 1: 2 între buza superioară şi cea inferioară este împotriva tendinței actuale în chirurgia plastică, clientele preferînd o buza superioară vizibil mai plină.

Noi susținem păstrarea raportului natural sau raportul 1:2, în procedurile de augmentare a buzelor, evitînd în același timp preaplinul buzei superioare, frecvent observat la celebrităţi”, susţin autorii studiului.

Desigur, studiul comportă o serie de limitări. De exemplu, au fost folosite numai imagini cu caracteristicile fizice ale femeilor caucaziene. Pe de altă partem, 70% dintre persoanele care îşi modifică buzele sînt femei albe.

Sursa: medicaldaily.com

Comments

comments

Lasă un răspuns