CosmeticăFrumuseţeMame şi copii

Împachetările în folie, o metodă riscantă de a slăbi

Preocuparea excesivă pentru greutate ne poate face uneori să urmăm trucuri și diete de slăbire cărora nu le știm efectele negative. Adesea, numai ideea că putem pierde în greutate este suficientă pentru a ne face să încercăm aceste trucuri, dar cu siguranță nu toate sînt bune pentru sănătate.

Acest lucru este valabil şi pentru împachetările corporale, despre care unele centre de înfrumuseţare pretind că sînt o modalitate eficientă de a slăbi.

Aceste împachetări constau în înfășurarea unor părți ale corpului într-o folie de plastic unsă cu un preparat pe bază de plante. Se urmăreşte provocarea de transpirații excesive, care detoxifică şi ajută şi la pierderea în greutate.

Cu toate acestea, potrivit LiveStrong, transpirația excesivă poate provoca deshidratare periculoasă, pentru că transpirația nu se usucă, dar rămîne pe corp, crescînd temperatura corpului la niveluri periculoase.

Mai mult, transpirația excesivă determină modificări ale chimiei sîngelui, reducerea volumului sîngelui și trimiterea unei cantităţi mai mici de oxigen în celule. Slăbiciune, amețeli, confuzie, acestea sînt cîteva din efectele negative care rezultă dintr-o transpirație excesivă.

Pericolele ambalării abdomenului în plastic nu se limitează la transpirație. Folia de plastic este fabricată din clorură de polivinil, una dintre substanţele cele mai periculoase, deoarece eliberează substanțe nocive care pot avea efecte negative asupra ficatului, splinei, rinichilor și chiar a oaselor.

Sursa: 7sur7.be

Comments

comments

Comentariile sunt închise.