Un cadou inedit pentru fetiţe: păpuşile demachiate

Artista australiană Sonia Singh a creat nişte jucării mai puţin obişnuite pentru vremurile noastre – păpuşile demachiate – pentru a promova frumuseţea naturală. Contrastul este frapant înainte şi după îndepărtarea vopselei.

Fetiţele obişnuiesc să se joace cu păpușile și să inventeze povești cu prinți și prințese. Dar ați observat cum sînt machiate feţele acestor prinţese? Ochii lor sînt încărcaţi de vopsea. Nu e de mirare că micuţele vor să împrumute produse cosmetice de la mama ca să arate ca aceste mici topmodele.

tumblr_ohc0trk5q91u8oyeuo1_1280Artista Sonia Singh şi-a pus în minte să destrame aceste standarde redesenînd fețele acestor „păpuși pentru copii”. Așa s-a născut proiectul „Tree change dolls” pentru a schimba percepția frumuseții printr-un gest simplu: eliminînd. Australianca se amuză demachind păpuşile și postînd pe Instagram fotografii făcute înainte şi după, ilustrînd astfel uimitoarea transformare.

Cu creatiile sale, „demachiorul” dorește să reamintească fetelor expuse precoce la standardele de frumuseţe în trend că este important să se iubească așa cum sînt, naturale. Această intenţie de revenire la esenţial e ilustrată chiar și prin hainele păpuşilor. Rochiile mini au fost înlocuite cu pantaloni largi și pulovere, haine mult mai confortabile.

Păpușile demachiate pot fi cumpărate din magazinul Etsy. Cumpărătorii trebuie să subscrie la campania #makeforgood, ale cărei fonduri sînt donate unui ONG care militează împotriva sărăciei în rîndul copiilor din întreaga lume.

Sursa: topsante.com

Comments

comments

Lasă un răspuns