Slăbeşte, ca să previi osteoartrita genunchiului!

Pierderea cîtorva kilograme, conform cercetătorilor în bio-imagistică de la Universitatea din California, San Francisco, ajută persoanele obeze sau supraponderale să obţină efecte pozitive asupra sănătăţii genunchilor.

Pentru acest studiu, oamenii de ştiinţă au analizat legătura dintre pierderea în greutate şi modificările la nivelul cartilajului genunchiului la 640 pacienţi supraponderali sau obezi, cu risc de osteoartrită, timp de 48 de luni. Acești voluntari au fost împărțiți în trei grupe: cei care au slăbit mai mult de 10% din greutatea corpului, cei care au pierdut 5 pînă la 10% din kilograme şi cei care nu au slăbit. Cu toţii au făcut teste RMN la genunchi. Rezultatele au arătat că o reducere mai mare a kilogramelor a dus la o încetinire a degenerării cartilajului în toate structurile genunchiului: menisc, cartilaj articular și măduvă osoasă.

Rezultatul cel mai interesant este, potrivit cercetătorilor, cel de la nivelul meniscului. Această structură este formată din plăci de cartilaj fibros în formă de semilună și capitonează şi protejează articulaţia. „Am văzut că meniscurile au degenerat mult mai lent la persoanele obeze si supraponderale care au pierdut mai mult de 5% din greutatea corpului”, explică dr. Alexandra Gersing, co-autor al studiului. Iar pentru ca efectele împotriva osteoartritei genunchiului să fie optimizate, cercetătorii recomandă practicarea regulată a unui sport.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

2 comentarii la „Slăbeşte, ca să previi osteoartrita genunchiului!

 • 29 iunie 2020 la 1:37 pm
  Permalink

  I think that what you typed was very logical. However, consider this, what if you
  typed a catchier post title? I mean, I don’t want
  to tell you how to run your website, however what if you added
  something that makes people desire more? I mean Slăbeşte, ca să previi osteoartrita genunchiului!
  – Doctor Expres is a little vanilla. You might look at Yahoo’s front page and watch how they create news titles to get people interested.
  You might add a video or a related picture or two to grab
  people interested about everything’ve got to say.
  In my opinion, it would bring your website a little bit
  more interesting.

Lasă un răspuns