Iată de ce slăbim tot mai greu după o anumită vîrstă

Mulți dintre noi realizăm că, de-a lungul anilor, excesul de greutate e tot mai dificil de gestionat, în ciuda unui regim alimentar identic. Mai rău, am putea chiar să ne îngrăşăm. Dar de ce?

Conform dr. Caroline Apovian, director al Centrului pentru Nutriţie şi Gestionare a greutăţii de la Boston Medical Center, există mai multe explicații posibile pentru acest lucru: o schimbare hormonală, un stil de viață sedentar, stres crescut şi somn puţin din cauza responsabilităților suplimentare, care ne apasă.

Dar motivul principal este că, odată cu vîrsta, pierdem o parte din masa musculară: „Unul dintre principalele motive pentru creşterea în greutate pe măsură ce îmbătrînim este că pierdem masă musculară. Cu cît avem o masă musculară mai mare, cu atît vom arde mai multe calorii. Cînd masa musculară începe să scadă în mod natural în jurul vîrstei de 30 de ani, acest proces este numit «sarcopenie» şi se accelerează în jurul vîrstei de 40 de ani. Dacă nu se face ceva pentru a proteja în mod activ masa musculară, corpul nostru va avea nevoie de mai puţine calorii, metabolismele noastre vor încetini și masa musculară pierdută va fi încluită cu grăsime”.

Cel mai bun lucru pentru a încetini acest proces, este să facem sport, să dormim bine și să urmăm o dietă bogată în proteine.

Sursa: 7sur7.be

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *