Alergiile la arahide trec cu probiotice

Cercetătorii australieni anunţă un progres major în managementul alergiilor la arahide. Conform studiilor, probioticele ar permite toleranța pe termen lung.

Alergia la arahide este cea mai frecventă cauză de anafilaxie, care poate fi fatală.

Un studiu realizat de Institutul de Cercetări pentru Copii din Murdoch, Australia, publicat în The Lancet Child and Teen Health Health, oferă o soluție timpurie. Cercetătorii au studiat cazurile a 48 de copii alergici, cărora le-au prescris tratamente diferite.

În timpul studiilor clinice, care au început în 2013, jumătate dintre copii au primit un tratament numit PPOIT, conținînd tulpini de probiotice Lactobacillus rhamnosus combinate cu proteine de arahide, în doze crescute, timp de optsprezece luni. Cealaltă jumătate a primit un placebo.

După optsprezece luni, 82% dintre copiii tratați cu PPOIT s-au dovedit a fi toleranți la arahide, comparativ cu numai 4%, din rîndul celor cărora li s-a administrat placebo. Patru ani mai tîrziu, 70% din primul grup a păstrat această toleranță. Autorii studiului vorbesc despre toleranță pe termen lung.

Copiii alergici la alune ar putea mînca alune precum cei care nu au nicio alergie. Acesta este un progres major in identificarea unui tratament eficient pentru problema alergiilor în societăţile occidentale”, spune dr. Mimi Tang.

Înainte de a fi comercializat, acest tratament trebuie să facă obiectul unui studiu clinic de fază III, mai amplu.

Sursa: topsante.com

Comments

comments

16 comentarii la „Alergiile la arahide trec cu probiotice

Lasă un răspuns