Aceste categorii de angajaţi sînt cele mai expuse epuizării

Angajaţii de peste treizeci de ani și cei cu normă întreagă prezintă cel mai mare risc de epuizare, potrivit unui studiu publicat de organizaţia Securex, într-un studiu specializat în resurse umane.

Cauzele sînt stresul excesiv la locul de muncă și presiunea din sfera privată. Organizația subliniază faptul că numărul angajaților cu un risc crescut de epuizare a crescut de la 10% la 17%, între 2014 și 2017.

Acești angajați „sînt epuizați, detașați mintal de munca lor și au mai puțină încredere în ei înșiși”, se spune în studiu.

Potrivit studiului, 19% dintre lucrătorii cu vîrste sub 35 de ani, 23% dintre lucrătorii cu vîrsta cuprinsă între 35 și 39 de ani și 14% dintre cei peste 40 de ani sînt expuşi epuizării. Totuși, angajaţii cu normă întreagă (18%) sînt şi ei susceptibili să fie epuizaţi faţă de cei cu normă fracţionată (13%). „Această situație este îngrijorătoare, pentru că acest grup de angajaţi trebuie să lucreze mult timp”, spun specialiştii în resurse umane.

Muncitorii și funcţionarii suportă același risc de epuizare (17%). Studiul nu a evidențiat diferențe între sectoare, regiuni și întreprinderi diferite. Nici între bărbați și femei.

În ceea ce privește originea epuizării, Securex explică faptul că este adesea rezultatul unei „lungi confruntări cu un exces de stres profesional și lipsa posibilităților de recuperare”. Cei în vîrstă de treizeci de ani ar fi supuși unei presiuni și unui volum de muncă mai mare decît colegii lor mai tineri sau mai în vîrstă, potrivit sondajului.

Pentru a combate epuizarea, Securex consideră că, pe lîngă măsurile preventive de reducere a volumului de muncă, angajatorii pot spori și auto-motivarea angajaţilor lor. Organizația sfătuiește să „se concentreze mai mult pe încredere, conferirea unui sens și evidenţierea talentelor”.

Securex a chestionat 1.552 de angajaţi, la începutul anului 2017. Colectarea datelor a început în 2014 printr-o consultare online a 526 de salariați salariați.
Sursa: 7sur7.be

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *