BoliInimă şi sistem circulatorŞtiri

Tricoul care detectează problemele cardiovasculare

Este un dispozitiv medical care ar putea salva vieți. Inventat de către cardiologul Jean-Michel Tarlet, tricoul detectează problemele cardiovasculare.

CardioNexion (dezvoltat de compania @ -Health) e un dispozitiv conectat la un articol de îmbrăcăminte care monitorizează ritmul cardiac și, astfel, poate preveni un eveniment cardiovascular înainte de apariția acestuia.

Jean-Michel Tarlet spune: „Este un tricou inteligent, echipat cu senzori capabili să efectueze o electrocardiogramă (ECG), să interpreteze datele colectate și să trimită o alertă în cazul în care este necesar”.

Datele colectate sînt anonime, spune cardiologul. Acestea sînt trimise prin intermediul smartphone-ului pacientului către un server ultrasecurizat. Un algoritm patentat analizează electrocardiogramele pentru a detecta tulburările cardiace. Rolul echipei medicale este de a valida sau nu alertele care sosesc pe platforma noastră. Și, mai presus de toţi este cardiologul, care decide ce e de făcut. Putem să informăm cardiologul, pacientul sau, în funcție de severitate, să apelăm un serviciu de urgență pentru a se interveni rapid. Rezolvăm problema proactiv. Știm că, în unele cazuri, îngrijirea timpurie este esențială”, insistă medicul șef.

Pînă în prezent, 19 pacienți sînt conectați la dispozitiv. O a doua versiune a Tricoului CardioNexion vine cu o formulă de tricou pentru bărbați și sutien, pentru femei. „Cele două pelete electronice vor fi complet integrate în țesătura îmbrăcămintei. Este ca o centură de siguranță. Nu putem garanta că nimeni nu va muri. Dar, dacă există un risc și se poate face ceva…”, concluzionează Jean-Michel Tarlet.

Sursa: actusante.net

Comments

comments

Comentariile sunt închise.