BoliCancerMame şi copiiŞtiri

Sutienul care detectează cancerul de sîn

Julián Ríos Cantu (Mexic) are doar 18 ani, dar vrea să revoluționeze medicina, în mod special domeniul screening-ului cancerului de sîn. Studentul a creat un sutien care poate detecta boala care afectează atît de multe femei.

Mama lui Cantu a ajuns la operaţie de două ori. Ultima oară, a suferit o dublă mastectomie și a fost aproape să-şi piardă viaţa. Pentru proiect, Cantu a încheiat un parteneriat cu trei dintre colegii săi de la Higia Technologies. Echipa a montat pe un suport 200 de senzori tactili care măsoară textura, temperatura și culoarea sînului.

Pacienta trebuie să poarte lenjeria de corp, între 60 și 90 de minute pe săptămînă, pentru a detecta orice anomalie. Dacă se înregistrează o creștere a temperaturii, de exemplu, înseamnă că fluxul de sînge este mai mare și că vasele de sînge alimentează ceva, posibil celule canceroase.

Toate măsurătorile înregistrate de sutien sînt apoi trimise la o aplicaţie care va analiza datele folosind un algoritm, înainte de a preciza diagnosticul.

Sursa: 7sur7.be

Comments

comments

Lasă un răspuns