Cafeaua colorează părul

Folosirea unui produs 100% natural pentru colorarea părului nu asigură aceleaşi rezultate durabile dar, faţă de vopselurile din comerţ, protejează părul şi chiar ajută la regenerarea acestuia.

Institutul Naţional de Cercetare a Cancerului a descoperit că peste 5.000 de chimicale din componenţa vopselurilor convenţionale au potenţial cancerigen. Iată cîteva alternative la vopselele de păr naturale:

Cafeaua este un pigment natural excelent, iar cofeina stimulează creşterea părului. Potrivit unui studiu publicat de Revista Internaţională de Dermatologie, cafeaua contribuie la regenerarea părului.

1. Vopsea de cafea. Se prepară o cafea organică tare (espresso), deoarece alte cafele conţin şi chimicale. Cînd ajunge la temperatura camerei, se adaugă 2 linguriţe de cafea (măcinată crudă) şi balsam natural pentru păr (2 căni la o caă cafea). Se întinde preparatul pe păr şi se lasă să acţioneze timp de o oră. În urma vopsirii, părul capătă o nuanţă superbă de ciocolatiu.

2. Clătire cu cafea. După spălare, se toarnă cafeaua pe părul ud. După 20 de minute, se clăteşte cu oţet de mere. Se clăteşte bine cu apă călduţă. Procedeul se poate repeta mai multe zile la rînd pînă la obţinerea unei culori mai intense.

Articolul inegral în sfatulsanatos.com

 

Comments

comments

21 de comentarii la „Cafeaua colorează părul

Comentariile sunt închise.