Cu ce probleme sexuale se confruntă tinerii?

Un număr din ce în ce mai mare de tineri de confruntă cu probleme sexuale, precum durere sau anxietate în timpul contactului intim, inabilitatea de a atinge climaxul sau perceperea raporturilor sexuale ca fiind dificile, potrivit unui nou studiu despre sănătatea sexuală, realizat în Marea Britanie, notează Mediafax.

Potrivit cercetării, anul trecut, o treime (33,8 %) dintre tinerii activi sexual şi bărbaţii tineri cu vîrsta cuprinsă între 16-21 de ani şi 44,4% dintre femeile tinere active sexual, de aceeaşi vîrstă, au întîmpinat cel puţin o problemă, care a durat minimum 3 luni. Conform The Guardian, rezultate din cel mai recentstudiu din Marea Britanie arată că oamenii tineri au avut nevoie de ajutor la fel de mult cum au nevoie de sfaturi despre evitarea contactării unei boli cu transmitere sexuală sau evitarea unei sarcini nedorite. S-a descoperit că tinerii întîlnesc aceleaşi obstacole ca persoanele mai în vîrstă. În cazul femeilor, cea mai comună problemă este dificultatea în a ajunge la climax (21,3%). Celelalte probleme întîmpinate de tineri au fost: lipsa plăcerii în timpul sexului (9,8%), resimţirea durerilor fizice ca rezultat al actului sexual (9%), disconfortul unui vagin uscat (8,5%), anxietate în timpul actului sexual (8%) şi lipsa excitării şi plăcerii (8%).

La bărbaţi, cea mai semnalată dificultate a fost ejacularea prematură (13,2%), dificultatea de a atinge climaxul (8,3%), dificultatea de a avea sau menţine o erecţie (7,8%), lipsa plăcerii în timpul actului sexual şi anxietate (4,8%).

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.875 oameni activi din punct de vedere sexual şi 517 subiecţi (bărbaţi şi femei) inactivi sexual, cu vîrsta cuprinsă între 16 şi 21 de ani. Chiar dacă 36,3% dintre femei şi 26% dintre bărbaţi au declarat că au căutat ajutor, aceştia apelau la rude, prieteni, reviste sau internet. Doar 4% dintre bărbaţi şi 8% dintre femei au apelat la un expert.

Articolul integral în csid.ro

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *