Sport

Exerciţii care îmbunătăţesc metabolismul în 10 minute

Pentru cei care au prea puţin timp liber, dar şi pentru cei ce vor să slăbească sănătos, specialiştii au pus bazele unui set de exerciţii de slăbit cu o durată de doar 10 minute. Scopul mişcărilor este de a îmbunătăţi metabolismul şi de a arde cel puţin 100 de calorii la fiecare 10 minute de exerciţii.

Exerciţiul nr. 1 (cvadriceps şi fesieri). Staţi în poziţie verticală cu mîinile pe lîngă corp, spatele drept şi picioarele uşor depărtate. Din această poziţie, ridicaţi piciorul drept de pe sol şi îndoiţi genunchiul în spate, într-un unghi de 90 de grade, poziţionînd în acelaşi timp mîinile pe şolduri. Îndoiţi uşor şi genunchiul stîng şi menţineţi poziţia timp de 1 secundă. Reveniţi la poziţia iniţială şi repetaţi cîte 1 minut pentru fiecare picior.

Exerciţiul nr. 2 (abdominali, pectorali, triceps). Staţi pe spate cu genunchii îndoiţi şi tălpile pe sol, în vreme ce cu ambele mîini susţineţi o minge. Aruncaţi mingea cîţiva centimetri deasupra capului, ridicaţi partea superioară a trunchiului şi păstraţi această poziţie pînă în momentul în care mingea ajunge din nou în mîinile dumneavoastră. Reveniţi la poziţia iniţială şi repetaţi timp de 2 minute.

Exerciţiul nr. 3 (muşchii umărului, biceps, triceps). Staţi în poziţie verticală cu spatele drept şi picioarele uşor depărtate, iar în fiecare mînă ţineţi cîte o ganteră. Din această poziţie, îndoiţi genunchii într-un unghi de 90 de grade şi, răsucind truchiul înspre partea stîngă, întindeţi pumnul drept către laba piciorului stîng. Reveniţi brusc la poziţia iniţială şi repetaţi această mişcare şi pentru partea dreaptă. Păstrînd o mişcare continuă, repetaţi de cîte 10 ori pentru fiecare parte.

Exerciţiul nr. 4. Staţi în poziţie verticală cu genunchii îndoiţi într-un unghi de 90 de grade şi mîinile pe lîngă corp. Din această poziţie, aducînd pumnii la nivelul pieptului, executaţi un salt în înălţime cît de sus puteţi, apoi aterizaţi cu genunchii uşor îndoiţi. Reveniţi la poziţia iniţială şi repetaţi timp de 30 de secunde, faceţi pauză, apoi repetaţi.

Exerciţiul nr. 5 (laterali, abdominali). Staţi pe spate cu genunchii uşor îndoiţi şi tălpile pe sol, iar mîinile poziţionaţi-le deauspra cefei ţinînd coatele îndoite în exterior. Ridicaţi partea superioară a trunchiului şi simultan şi picioarele de pe sol, întinzîndu-le în faţă. Din această poziţie, aplecaţi umărul stîng şi ridicaţi genunchiul drept înspre piept pînă în momenul în care acestea se intersectează. Reveniţi la poziţia iniţială şi repetaţi această mişcare timp de 2 minute, alternînd părţile.

Articolul integral în i-medic.ro

 

Comments

comments

Lasă un răspuns