ImunitateMame şi copiiŞtiri

Topul judeţelor cu cele mai multe cazuri de rujeolă

De la începutul anului şi pînă la sfîrşitul lunii septembrie, au fost confirmate în România 730 de cazuri de rujeolă. Trei bebeluşi au murit, anunţă Ministerul Sănătăţii. În ultima săptămînă, au fost depistate 55 de cazuri noi de rujeolă (pojar).

Cazuri de rujeolă au fost înregistrate în 25 de judeţe: Mureş (163), Bistriţa (128), Arad (123), Cluj (90), Timiş (75), Suceava (31), Braşov (31), Caraş Severin (30), Hunedoara (17), Sălaj (8), Alba (5), Iaşi (5), Bacău (3), Constanţa (3), Sibiu (3), Bucureşti (3), Dîmboviţa (2), Neamţ (2), Olt (2), Bihor (1), Dolj (1), Giurgiu (1), Harghita (1), Mehedinţi (1), Vaslui (1).

Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunităţile cu acoperire vaccinală scăzută. Ca intervenţie în focare au fost organizate acţiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinaţi sau nevaccinaţi. În zonele afectate, Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vîrsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vîrsta normală de 1 an. Există suficiente doze de vaccin pentru toţi copiii care au nevoie de imunizare.

Articolul integral în gds.ro


Comments

comments

Lasă un răspuns