Salata la pungă, sursă de bacterii periculoase
Potrivit unor descoperiri recente, salata ambalată poate găzdui bacterii periculoase, între care Salmonella şi E.coli, care pot cauza greaţă, dureri abdominale, diaree şi numeroase alte probleme de sănătate.
Cercetătorii britanici au analizat mai multe mostre de salată ambalată şi comercializată în Marea Britanie şi au fost şocaţi de numărul mare de bacterii găsite pe suprafaţa acesteia. Potrivit specialiştilor, pungile în care sînt ambalate salatele constituie un mediu umed pentru acestea, pentru a păstra prospeţimea produsului, însă favorizează şi dezvoltarea bacteriilor. Acest lucru este valabil în special în cazul pungilor desfăcute şi lăsate în frigider.
Studiul arată că într-o pungă de salată desfăcută şi lăsată la frigider 5 zile se pot dezvolta adevărate colonii de bacterii. Bacteriile Salmonella se înmulţesc de 1.000 de ori în acest interval.
Cercetările mai arată că Salmonella se dezvoltă în special în pungile cu spanac, în timp ce E.coli le „preferă” pe cele cu salată.
Medicii spun că nu sînt motive de îngrijorare, atîta vreme cît consumăm salata în ziua în care am desfăcut punga. Cumpăraţi doar pungile cu salată în termen, evitaţi-le pe cele care au aspect veştejit şi nu vă atingeţi de pungile umflate.
În 2011 a existat o reală problemă cu bacteriile din germenii de fasole, care au îmbolnăvit peste 2000 de persoane, iar anul acesta, specialiştii în sănătate publică din Marea Britanie au depistat două cazuri de deces cauzate de infecţia cu E.coli, ca urmare a consumului de salată la pungă.
Aşadar, evitaţi să consumaţi salată la pungă care a stat desfăcută în frigider mai mult de o zi!
Articolul integral în csid.ro
Comentariile sunt închise.