BoliCancerŞtiri

Cancerul, depistat rapid printr-un test de sînge

În prezent, identificarea celulelor canceroase sau a unei infecţii specifice, rezistentă la tratament, implică teste multiple, de durată, cu costuri mari.

Însă o echipă de cercetători de la Universitatea York a dezvoltat un biosenzor care poate identifica mai mulţi biomarkeri (specifici diferitelor afecţiuni) cu un singur test şi o singură mostră de sînge. Acest lucru ar putea duce la stabilirea mai rapidă a unui diagnostic corect şi la instituirea precoce a tratamentului salvator.

Cercetătorii au dezvoltat biosenzorul care combină efectele luminii cu cele ale electricităţii, astfel încît să depisteze mai mulţi biomarkeri într-o singură probă de sînge, în timp real şi la un cost minim. În prezent, oamenii de ştiinţă testează noua tehnologie pe mostre de urină, pentru a identifica infecţiile tractului urinar care nu răspund la tratamentul cu antibiotice. Dacă biosenzorul va fi capabil să identifice cu precizie biomarkerii responsabili de „ostilitatea” organismului la acţiunea antibioticelor, medicii vor putea să recomande un tratament ţintit, fără să mai lucreze pe încercate cu pacientul.

Articolul integral în csid.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns