AlimenteMişcare şi naturăNutriţiePoluare

Uleiul uzat poluează apa pe termen lung

Un litru de ulei aruncat la canalizare poate polua un milion de litri de apă, atît cît îi trebuie unui adult pentru a supravieţui timp de 14 ani.

Însă acest efect este foarte puţin cunoscut de cei mai mulţi dintre oameni, care în continuare aruncă uleiul la canalizare convinşi fiind că a fost dizolvat de detergenţii parfumaţi.

Uleiul alimentar uzat este o resursă importantă folosită în mod special pentru fabricarea biocombustibililor. Dintr-un litru de ulei alimentar uzat se pot obţine 900 mililitri de biodiesel, iar din produsul secundar se produce un săpun natural, bun şi pentru corpul uman. Însă, în lipsa unei informării corecte şi coerente, 99% dintre utilizatorii casnici din România aruncă uleiul alimentar uzat la chiuvetă.

Deşeurile de grăsimi şi ulei alimentar nu numai că dăunează mediului înconjurător şi omului, dar depunerea acestora pe pereţii sistemului de canalizare provoacă obturări regulate, efecte urît mirositoare, coroziune mai rapidă, putînd chiar bloca şi distruge staţiile de epurare.

Articolul integral în csid.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns