NutrienţiNutriţie

11 beneficii ale uleiului de peşte

Mîncaţi peşte gras! Acesta este îndemnul nutriţioniştilor, deoarece aceşti peşti sînt bogaţi în acizi graşi esenţiali, în special omega-3. Trebuie să luăm măcar ulei de peşte sub formă de supliment.

Deficienţa de acizi omega-3 este responsabilă pentru arterele blocate şi, de aici, o mulţime de alte afecţiuni grave. Uleiul de peşte ar putea să fie soluţia pentru problemele de sănătate. Dacă vă regăsiţi într-una din situaţiile de mai jos, încercaţi să vă reechilibraţi sănătatea consumînd somon, sardine, cod, ton, hering, peşti bogaţi în ţesutul gras din care se extrage nepreţuitul ulei de peşte.
1. Circulaţie. Uleiul de peşte reducere inflamaţiile inimii, previne formarea trombozelor, scade nivelul trigliceridelor, încetineşte arteroscleroza, scade presiunea arterială şi îmbunătăţeşte ritmul inimii. Astfel, riscul incidentelor cardiovasculare se reduce considerabil.
2. Articulaţii. Efectul antiinflamator face ca această grăsime să îi ajute pe cei ce suferă de dureri de articulaţii, artrită reumatoidă.
3. Creier. Omega-3 este crucial pentru ţesutul creierului, uleiul de peşte poate preveni astfel pierderile de memorie şi boala Alzheimer. În plus, consumul mărit de ulei de peşte scade riscul de depresii, sporeşte rezistenţa la stres şi oboseală, tratează deficitul de atenţie.
4. Sarcină. În doze moderate, uleiul de peşte este recomandat chiar şi femeilor însărcinate, ajutînd dezvoltarea viitorului nou născut. Totodată, ajută la prevenirea naşterilor premature şi a avorturilor spontane.
5. Pielea. Îmbunătăţeşte sănătatea celulară şi menţin pielea moale, elastică, hidratată. Combate eczemele, acneea, ţesuturile inflamate, mîncărimile, dermatitele.
6. Slăbit. Omega-3 din uleiul de peşte ajută la absorbirea şi arderea rapidă a grăsimilor şi implicit la îndepărtarea celulitei.
7. Cancer. Este recomandat pentru prevenirea cancerului de colon, de sîn, de plămîni şi a cirozei.
8. Fertilitate. Acţionează benefic şi asupra fertilităţii masculine şi feminine.
9. Imunitate. Un consum regulat de ulei de peşte întăreşte considerabil sistemul imunitar, ajutînd organismul să reziste la răceli şi infecţii, dar şi să lupte cu lupusul, boală care atacă sistemul imunitar.
10. Oase. Uleiul de peşte este ideal în tratamentul rahitismului, osteoporozei, reumatismului, spasmofiliei.
11. Părul. Redă frumuseţea părului, stimulează creşterea şi dezvoltarea foliculilor, combate mătreaţa.
Atenţie! Din cauza poluării apelor oceanice, multe specii de peşte prezintă niveluri de toxicitate ridicată. Metilmercurul se găseşte în concentraţii mari la carnea de rechin, peştele-sabie şi ton. Totuşi, nu se acumulează în uleiul de peşte, ci în ţesut. De aceea, suplimentele sînt non-toxice. Cei care iau medicamente de subţiere a sîngelui ar trebui să consulte medicul înainte de a lua ulei de peşte.

Articolul integral în monitorulexpres.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns