Două medicamente pe care le foloseşti des te pot lăsa surd

Luate de două ori pe săptămînă, aceste medicamente te-ar putea lăsa surd. Potrivit cercetătorilor în epidemiologie de la Harvard Medical School, cele două medicamente asociate cu un risc de pierdere a auzului sînt ibuprofenul şi paracetamolul.
Într-un studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie, cercetătorii americani au analizat legătura dintre utilizarea de analgezice şi pierderea auzului la 55.850 de femei, între 1990 și 2012. Concluzia: Dacă aspirina pare să nu influențeze calitatea auzului, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul şi paracetamolul, au fost asociate cu un risc mai mare de pierdere a auzului. „Aproximativ 16,2% din pierderile auditive care au apărut la aceste femei se poate datora utilizării de ibuprofen sau acetaminofen”, spune Dr. Gary Curhan, autorul principal al studiului.
Aceste rezultate ar anticipa pierderea auzului, prin limitarea utilizării acestor substanțe. „Găsirea factorilor de risc ne-ar putea ajuta să identificăm modalități de a reduce aceste riscuri înainte ca pierderea auzului să înceapă și de a încetini progresul acesteia, atunci cînd este deja prezentă”, a spus dr. Curhan.

Surditatea parțială sau totală poate avea un impact profund asupra calității vieții.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *