Bărbaţii slăbesc mai repede decît femeile

Într-un studiu realizat de Universitatea din Colorado asupra pierderii în greutate, s-a constatat că sportul ar fi mai eficient la bărbaţi decît la femei.

Oamenii de ştiinţă au lucrat cu şobolani timp de 10 săptămîni. Rozătoarele s-au antrenat pe benzile de alergare și au fost hrănite cu o dietă bogată în grăsimi. În final, șobolanii de sex masculin au pierdut în greutate mai mult decît femelele, ambele grupuri prezentînd un apetit scăzut, spre deosebire de grupul de șobolani sedentari.

Diferenţele se datorează interleukinei-6 (IL-6), o proteină produsă de celulele sistemului imunitar și celulele musculare. Această proteină are multe funcţii și este implicată în procesul de cicatrizare și coagulare, promovează producerea de anticorpi şi este implicată într-o serie de reacţii inflamatorii.

Cercetătorii americani au descoperit că, la bărbaţi, exerciţiile fizice regulate au determinat o scădere a IL-6 în hipotalamus, ceea ce a avut impact asupra apetitului. La femei, nivelurile de IL-6 măsurate la nivelul hipotalamusului au fost mai mari, la sfîrșitul celor 10 săptămîni de antrenament, ceea ce ar corespunde efectului opus.

Sursa: actusante.net

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *