7 motive să alergi pe bandă
Benzile de alergare au mai multe avantaje faţă de alergatul în aer liber sau mersul pe jos şi chiar exerciţiile pe saltea.
- Vremea rea şi pericolele. Iarna e mai complicat să faci jogging afară. Zăpada, gerul şi poleiul ne împiedică să alergăm în natură. Banda de alergare ne ajută să evităm vremea rea, dar şi alte pericole care apar odată cu ieşirea din casă, cum ar fi maşinile şi trecătorii. Cu banda de alergare trebuie să ne concentrăm doar asupra exerciţiului.
- Teren neted. Un alt beneficiu e că terenul rămîne la acelaşi nivel pentru întreaga perioadă de alergare, ceea ce ne permite să evităm adaptarea constantă a modului de rulare. Ne putem alege un ritm şi-l putem menţine mai uşor.
- Viteză adaptabilă. Alergarea pe bandă poate fi adaptată la viteza cu care ne simţim cel mai confortabil şi o putem ajusta ori de cîte ori dorim. În natură, obstacolele ne obligă să încetinim.
- Schimbarea direcţiei. Dacă dorim să rulăm ascendent, putem simula şi această situaţie prin reglarea pantei maşinii., astfel încît să avem impresia că am urcat sau am coborît un deal.
- Monitorizarea parametrilor. Aparatul poate colecta automat mai multe statistici: cantitatea de energie (calorii) pe care le-am ars, distanţa parcursă, timpul sau viteza medie. Putem, de asemenea, să ne conectăm şi la alte aparate de monitorizat (pentru puls, respiraţie, tensiune arterială), cu care putem verifica aspecte diferite privind starea de sănătate.
- Distracţie. Alergînd pe bandă, nu ne plictisim. Ne putem uita la TV sau să citim o carte în timp ce utilizăm aparatul.
- Mai multă eficienţă. Banda de alergare poate fi o formă mult mai eficientă de antrenare decît unele exerciţii cardiovasculare complexe. Nu trebuie să ne aşezăm în poziţii dificile, automat, accidentele musculare sînt mai puţin frecvente.
Articolul integral în medikal.ro