BoliCancerŞtiriTerapii alternative

Cancerul nu poate fi tratat doar cu terapii alternative

Pacienţii cu cancer care aleg să se trateze doar cu terapii alternative, renunţînd la cea convenţională, prezintă un risc mai mare de deces, potrivit cercetătorilor de la Şcoala de Medicină a Centrului Yale. Constatările au fost raportate online în Journal of the National Cancer Institute.

Există un interes crescut din partea pacienților și a familiilor în ceea ce privește utilizarea terapiilor alternative, în detrimentul tratamentului convențional al cancerului. Această tendință a creat o situație dificilă pentru pacienți și furnizori. Deși se consideră că tratamentul alopat oferă cele mai mari șanse de vindecare, există şi cercetări care evaluează eficiența tratamentelor alternative pentru cancer, dar sînt limitate.

În timp ce mulți pacienți cu cancer utilizează terapia alternativă alături de tratamentele convenționale, se știu puține lucruri despre cei care apelează doar la terapii alternative.

Pentru a investiga utilizarea tratamentelor alternative şi impactul acestora asupra supravieţuirii, în comparaţie cu tratamentul convențional, cercetătorii au studiat, între 2004 şi 2013, 840 pacienti cu cancer de sîn, de prostată, de plămîni şi colorectal, din baza naţională a SUA, în care sînt cuprinse aproximativ 70% din cancerele nou diagnosticate. Cercetătorii au comparat 280 de pacienți care au ales terapii alternative cu 560 de pacienți care au primit tratament convențional pentru cancer.

Prin colectarea rezultatelor pacienţilor care au primit terapie alternativă în loc de chimioterapie, chirurgie şi/sau radioterapie, s-a descoperit un risc mai mare de deces la pacienții cu cancer mamar, pulmonar şi colorectal. Cercetătorii au ajuns la concluzia că pacienţii care au ales medicina alternativă au avut mai multe şanse de deces şi au cerut un control mai mare al utilizării medicinei alternative pentru tratamentul iniţial al cancerului.

Acum avem dovezi care sugerează că utilizarea medicamentelor alternative în locul terapiilor dovedite are ca rezultat o supraviețuire mai mică”, a spus autorul principal, dr. Skyler Johnson. „Sperăm că aceste informații vor fi luate în considerare de către pacienți și medici atunci cînd se discută despre impactul deciziilor privind tratamentul cancerului asupra supraviețuirii.”

Cary Gross, co-autor al studiului, a solicitat cercetări suplimentare, adăugînd: „Este important de reținut că, atunci cînd vine vorba de terapii alternative pentru cancer, doar puține sînt cunoscute, iar pacienții iau decizia orbeşte. Trebuie să înţelegem mai multe despre tratamentele eficiente sau ineficiente, indiferent dacă vorbim de un nou tip de imunoterapie sau o doză mare de vitamine, astfel încît pacienţii să poată lua decizii informate.”

Sursa: medicalnewstoday.com

Comments

comments

Lasă un răspuns