De ce nu e bine să bei multă apă dintr-odată?

Cînd ţi-e sete, bei un pahar mare de apă. Foarte greşit. Potrivit dr. Stéphanie Long, medic generalist la spitalul din San Francisco, consumul prea mare de apă poate dăuna rinichilor şi inimii.

Apa este bogată în sodiu. Cînd sodiul ajunge în corp prea mult deodată, se creează dezechilibre. Înghiţirea unui pahar de apă dintr-odată provoacă un impuls puternic de a urina, perturbă rinichii şi poate provoca daune inimii, spune specialistul.

Prea multă apă cauzează prea mult aer care intră în organism, cauzînd ceea ce se numește hiponatremie. Excesul de apă absorbită va dilua sodiul conținut în mod natural în sînge. Acest lucru poate duce la letargie, greață, convulsii sau chiar comă sau moarte, în cazuri extreme. „Dacă ascultăm doar ceea ce cere corpul nostru, probabil vom bea de sete. Dar atenţie, cu vîrsta, sentimentul de sete poate dispărea. ”

Pentru expertul american, este mai bine să ne hidratăm continuu pe tot parcursul zilei, cu înghiţituri mici, pentru a menține niveul sodiului suficient și nu excesiv.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *