Alergînd în grup, renunţi mai uşor la fumat

Alergarea este soluția sugerată de cercetătorii de la Universitatea din British Columbia (Canada) pentru a renunţa la fumat.

În cadrul studiului, publicat în Jurnalul de Sănătate Mintală și Activitate Fizică, specialiştii s-au bazat pe programul „Run to quit”, care are ca scop să-i ajute fumătorii să renunțe la fumat prin sport. Principiul? Alergaţi în grupuri, urmăriţi de un antrenor și de un specialist în renunțarea la tutun.

Cercetătorii au monitorizat 168 de participanţi la acest program, timp de 10 săptămîni. Subiecţii au răspuns la un chestionar privind activitatea fizică, fumatul și alți indicatori de sănătate. 72 de voluntari au mers pînă la sfîrșitul experimentului. Cercetătorii au descoperit că jumătate dintre participanţi au renunţat la fumat, lucru dovedit prin testul de monoxid de carbon. Dar asta nu este totul: 90% dintre voluntarii care au continuat să fumeze au redus consumul de țigări.

Această experiență a avut efecte pozitive asupra tuturor participanților: sănătatea mintală s-a îmbunătățit, iar conținutul de monoxid de carbon din aerul expirat al alergătorilor a scăzut cu o treime. „Acest lucru arată că activitatea fizică sub formă de program comunitar poate fi de ajutor în renunţarea la fumat. Această abordare în monoterapie este foarte dificilă”, conchide Carly Priebe, autorul principal al studiului.

Sursa: topsante.com

Comments

comments

One thought on “Alergînd în grup, renunţi mai uşor la fumat

Lasă un răspuns