Alimente pe care nu le mănînci aşa cum ar trebui

Dieta sănătoasă este compusă din ingrediente diferite,bogate în substanțe nutritive care îmbunătățesc și stimulează metabolismul. Dar pentru a obține toate aceste beneficii trebuie să știm cum să pregătim aceste ingrediente înainte de a le consuma.

Iată cele mai frecvente greșeli pe care le facem în timpul procesului de pregătire.

1. Legume

Greșit: Le prepari la cuptorul cu microunde.

Soluție: Pentru a păstra toate substanțele nutritive, găteşte-le la aburi.

2. Roșii

Greșit: Le mănînci crude.

Soluție: Datorită puternicului său antioxidant, numit licopen, tomatele previn atacul de cord, dar ajută și în lupta împotriva cancerului de prostată. Încălzirea tomatei înainte de a o mînca va crește nivelul de licopen. Pentru a obține cele mai bune rezultate, prepară roșiile cu ulei de măsline.476400183_XS

3. Căpșune

Greșit: Le tai înainte de a le mînca.

Soluție: Lasă căpșunele întregi, deoarece prin tăiere, fructele au o cantitate cu 10% mai mică de vitamina C. Prin tăiere, vitamina C e expusă la lumină și oxigen. În acest fel, căpşunele vor pierde substanțe nutritive. Se recomandă depozitarea fructelor în congelator, la temperaturi foarte scăzute.

4. Produse congelate

Greșit: Nu foloseşti produse congelate.

Soluție: Mănîncă şi alimente congelate. Dar nu cumpărate, ci congelate acasă. Mulți cred că numai produsele proaspete sînt sănătoase. Cu toate acestea, cercetătorii britanici au descoperit că fructele și legumele congelate au şi ele niveluri ridicate de antioxidanți, vitamina C și beta-caroten.

Sursa: timefornaturalhealthcare.com

Comments

comments

One thought on “Alimente pe care nu le mănînci aşa cum ar trebui

Lasă un răspuns