BoliCancerHidratareaMame şi copiiNutriţieŞtiri

Ceaiul verde, recomandat femeilor cu cancer mamar

Cafeaua este o sursă de antioxidanți și poate proteja împotriva diabetului. Dar nici ceaiul nu e mai prejos, mai ales dacă e ceai verde. Noile descoperiri de la Centrul Medical al Universităţii Columbia sugerează că extractul de ceai verde, Polyphenon E, îmbunătăţeşte sănătatea femeilor cu cancer de sîn.

40 de femei cu cancer mamar au fost repartizate aleatoriu pentru a primi 400 mg, 600 mg, 800 mg de extract de ceai verde, de două ori pe zi, timp de 6 luni. Cercetătorii au colectat probe de sînge și urină la fiecare două luni.

S-a descoperit că femeile care au luat extractul au avut o reducere semnificativă a factorului de creștere a hepatocitelor (care reglează creșterea celulară) la 2 luni, comparativ cu femeile care au primit placebo. Cu toate acestea, după cum a continuat studiul, nivelurile lor nu au mai fost semnificativ diferite. Dar cercetătorii au remarcat o tendinţă în cazul femeilor care au primit extractul de a avea colesterolul mai mic şi le-a scăzut şi factorul de creştere a endoteliului vascular, o proteină care, în niveluri ridicate, ar putea semnifica începutul răspîndirii canceroase.

Ar putea fi prea devreme pentru a recomanda ceaiul verde ca modalitate de prevenire a cancerului, deoarece studiul a fost mic. Dar ceaiul verde și-a cîștigat deja popularitatea. În septembrie 2017, un studiu efectuat la Universitatea California din Los Angeles a constatat că bărbații cu cancer de prostată care au băut ceai verde au avut un nivel mai scăzut al inflamației, asociată cu creșterea cancerului de prostată.

5 beneficii uimitoare pe care le poate oferi ceaiul verde:

– Inimă mai sănătoasă. Ceaiul verde este împachetat cu antioxidanți puternici care pot reduce tensiunea arterială.

– Mai multă putere. Oamenii de ştiinţă au descoperit că, atunci cînd şoarecii consumau extract de ceai verde, rezistenţa lor a crescut cu pînă la 24%.

– Greutate mai mică. Catechinii, antioxidanții prezenți în ceaiul verde, sînt profesioniști care luptă cu grăsimea abdominală. Cafeina eliberează acizi grași pentru a arde mai ușor calorii (și grăsimi).

– Efect antialergic. Cercetătorii japonezi au descoperit că EGCG, un alt compus antioxidant din ceaiul verde, ar putea să ajute la întărirea imunității împotriva alergenilor cum ar fi părul animalelor, polenul și praful.

– O memorie mai bună. Un studiu canadian recent a constatat că atunci cînd melcii sînt scufundați în apă infuzată cu epicatechină, un antioxidant găsit în alimente precum ciocolată și ceai verde, amintirile lor se îmbunătățesc semnificativ. Autorul studiului crede că beneficiile asupra memoriei se extind și la oameni.

Sursa: prevention.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.