Dieta cu patru pahare de ceai verde

Ceaiul verde este o modalitate excelentă de a slăbi. Dacă beți patru pahare de ceai verde pe zi, veți mînca mai puțin și veţi avea un metabolism mai activ.

Această dietă vă ajută să slăbiţi deoarece blochează absorbţia carbohidraţilor şi ajută organismul să ardă grăsimile depozitate. Kilogramele vor începe să dispară dacă beți ceai verde, mîncați ceea ce trebuie și faceţi exerciții moderate.

Ceaiul verde este şi un puternic antioxidant și poate oferi protecție împotriva unor boli. Oferă niveluri ridicate de nutrienți importanţi. Catechinele și flavonoidele sînt antioxidanți puternici care reduc formarea radicalilor liberi în corp şi protejează moleculele și celulele de deteriorări. Radicalii liberi contribuie la apariţia bolilor şi favorizează procesul de îmbătrînire.a-cup-of-fresh-green-tea

Dieta cu ceai verde, la fel ca toate dietele, trebuie aprobată de medic înainte de a o începe. Dacă vă este indicată, urmați acești pași simpli:

1. La trezire. Începeți fiecare zi cu ceai verde. Ceaiul verde rece sau fierbinte (200 ml) este o modalitate plăcută de a vă trezi dimineața şi de a arde mai multă grăsime. Antioxidanții vor ajuta și la creșterea sistemului imunitar.

2. Micul dejun. Beți încă 200 ml de ceai verde înainte de a vă așeza la masă. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți mai plin, astfel încît veți mînca mai puțin. Nu renunțaţi complet la micul dejun. Micul dejun stimulează metabolismul.

3. Prînz. Beți cel de-al treilea pahar al zilei puțin înainte de masa de prînz, pentru a începe procesul de ardere a grăsimilor.

4. Cină. Beți al patrulea pahar de ceai verde înainte de cină.

Pe parcursul zilei, ori de cîte ori simțiți foame, beți un pahar de ceai în loc să luați o gustare.

Sfaturi utile pentru dieta cu ceai verde

  • Ceaiul verde are proprietăți diuretice naturale, iar dacă nu beți alte băuturi, acesta vă poate deshidrata. Beți aceeași cantitate de apă cît ceai verde consumaţi.
  • Ceaiul verde rece permite organismului să ardă mai multe calorii. Corpul va avea nevoie de energie și, prin urmare, de calorii pentru a încălzi lichidul rece.
  • Ceaiul verde conține cafeină, deci nu beți acest ceai chiar înainte de a vă culca. L-theanina, un aminoacid din ceaiul verde, funcționează ca o cofeină pentru a vă menține vigilența în timpul zilei, dar nu doriți să staţi treaz noaptea.
  • Alegeți un ceai verde de bună calitate, deoarece mărcile de calitate inferioară pot conține niveluri excesive de fluor. Unele produse au frunze de ceai de calitate superioară și mai puține ingrediente suplimentare inutile.
  • Puteți utiliza extracte de ceai verde dacă nu puteţi bea ceai. În funcție de concentrație, 1 ml de extract de ceai verde oferă aproape tot atîtea beneficii pentru sănătate cît cele opt ceşti de ceai.

Cum funcționează?

Nutriționiștii se contrazic cu privire la modul în care ceaiul verde ajută la pierderea în greutate. Unii cred că responsabilă ar putea fi cofeina. Alţii cred că este galactatul epigallocatechin (EGCg), care mărește metabolismul, scade nivelul de colesterol rău și neutralizează radicalii liberi. De asemenea, EGCg poate ajuta la controlul nivelului de glucoză al organismului, ajutîndu-l să controleze absorbţia carbohidraților şi apetitul.

Atenţie! Ceaiul verde e util în curele de slăbire, dar nu există nicio garanție că vă va ajuta 100% în regimul de scădere în greutate. Pur și simplu nu au existat studii suficiente care să ofere dovezi solide privind pierderea kilogramelor cu ceai verde.

Orice cură ar trebui urmată între 4 şi 8 săptămîni, pentru ca organismul să aibă timp să se obişnuiască cu schimbările. Există mai multe efecte secundare posibile, care dispar în timp: stări de agitaţie şi irascibilitate, tulburări de somn, stări de insomnie, crampe intestinale, ameţeli, senzaţie de uscăciune a gurii şi a gîtului din cauza deshidratării. Se recomandă să se consume cel puţin 2 litri de apă pe zi, pe lîngă cănile de ceai.

Sursa: medhealthdaily.com

Comments

comments

32 de comentarii la „Dieta cu patru pahare de ceai verde

Lasă un răspuns