CosmeticăFrumuseţeRemediiUtile

5 remedii pentru cearcăne

Cearcănele reprezintă o problemă cu care toţi ne confruntăm la un moment dat. Oboseala şi proasta hidratare a organismului trebuie rezolvate, deoarece ele sînt principala cauză a ochilor încercănaţi.

Un somn de 7-8 ore pe noapte şi consumul a cît mai multor lichide, fructe şi legume proaspete vor da un aspect mai luminos şi tînăr tenului şi implicit cearcănele vor dispărea sau vor fi reduse semnificativ. Ca soluţie rapidă, se poate apela la machiaj, dar există şi tratamente naturiste.

1. Cartofi. Se taie cîteva felii de cartof, se pun sub ochi, se lasă să acţioneze cîteva minute.

2. Ulei de măsline. Se face masaj în zona ochilor cu ulei de măsline în fiecare seară. Tratamentul este hrănitor şi hidratant. Mai mult, previne apariţia ridurilor sau le reduce vizibil pe cele existente.

3. Pastă din castravete şi zeamă de lămîie. Se aplică pe pielea din jurul ochilor şi se lasă să acţioneze timp de 10-15 minute. Castravetele este puternic hidratant, calmează pielea, îi conferă strălucire şi este bogat în vitamina C.

4. Lapte. Laptele, datorită efectului puternic hidratant, ajută la înlăturarea ridurilor. Se aplică o dischetă înmuiată în lapte pe ochi, timp de cîteva minute.

5. Albuş de ou. Se bate albuşul de ou şi se aplică pe pielea din jurul ochilor. Se îndepărtează cu apă călduţă după 15 minute. Tratamentul stimulează circulaţia sîngelui, iar o bună circulaţie duce la dispariţia ridurilor.

Articolul integral în bunadimineata.ro


Comments

comments

Lasă un răspuns