Vitamina A suprimă cancerul colorectal

Vitamina A este responsabilă de o bună acuitate vizuală, un sistem imunitar care funcționează în mod corespunzător şi, mai nou, de suprimarea cancerului colorectal.
Un nou studiu de la Stanford University School of Medicine arată o legătură între acidul retinoic, un compus derivat din vitamina A, şi inhibarea cancerului colorectal la şoareci şi la om. „Intestinul este în mod constant bombardat de organisme străine. Există o legătură clară între boala inflamatorie a intestinului la om, ca de exemplu colita ulceroasă, și eventuala dezvoltare a cancerului colorectal. Acidul retinoic e cunoscut de ani de zile ca fiind implicat în suprimarea inflamaţiei în intestin. Am conectat aceste lucruri şi am încercat să aflăm dacă și cum nivelurile de acid retinoic afectează în mod direct dezvoltarea cancerului”, spune dr. Edgar Engleman, profesor de patologie şi medicină.

Acidul retinoic este esențial pentru mai multe procese de creștere și dezvoltare și a făcut obiectul a numeroase studii științifice recente. Cercetătorii au fost conștienți că relația acestui acid cu inflamația și microorganismele intestinale legate de imunitate este dificil de studiat, deoarece se degradează rapid atunci cînd este expus la lumină.

A devenit foarte clar prin mai multe studii că inflamaţia cronică este un factor foarte important de risc pentru mai multe tipuri de cancer. Acum, că am demonstrat un rol al deficitului de acid retinoic în cancerul colorectal, vrem să identificăm microorganismele specifice care inițiază aceste schimbări la om. În cele din urmă, sperăm să aflăm dacă descoperirile noastre ar putea fi utile pentru prevenirea sau tratamentul cancerului colorectal”, a spus Engleman.

Surse naturale de vitamina A: morcovi cruzi, spanac fiert, pătrunjel proaspăt, ardei gras roşu crud, salată verde, pepene galben, caise.

Sursa: medicaldaily.com

Comments

comments

12 comentarii la „Vitamina A suprimă cancerul colorectal

Lasă un răspuns