Dacă ai avut acnee, pielea ta va îmbătrîni mai tîrziu

Oamenii de ştiinţă de la Kings College din Londra au descoperit că persoanele care au suferit de acnee vor fi mai protejate în ceea ce priveşte îmbătrînirea tenului, telomerii (acele nucleotide ce se află la extremitatea cromozomilor) avînd o viaţa mai îndelungată în interiorul celulelor albe, în aceste cazuri, ceea ce înseamnă că celulele vor fi mai puternic protejate împotriva îmbătrînirii.

Studiul a investigat durata de viaţă a telomerilor din celule albe din sînge în cazul a 1.205 de gemeni, iar un sfert din aceştia au afirmat că s-au confruntat cu acneea de-a lungul vieţii. Statisticile au arătat că durata de viaţă a telomerilor în cazul persoanelor care au suferit de acnee este semnificativ mai mare, rezultînd că celulele albe sînt mult mai protejate în faţa procesului de îmbătrînire. Dermatologii au observat că pielea persoanelor care s-au confruntat cu acneea îmbătrîneşte mult mai tîrziu decît a celor care nu au avut astfel de probleme, ridurile şi subţierea pielii nefiind o problemă majoră pentru aceştia.

În ceea ce priveşte cauza acestui fenomen, dermatologul Veronique Bataille este de părere că „durata de viaţă mai lungă a telomerilor este considerată un factor crucial, dar un rol la fel de important îl are şi gena p53 (un protector al genomului)”.

Articolul integral în csid.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *