Cine are mulţi prieteni pe Facebook trăieşte mai mult

Potrivit unui studiu recent, timpul petrecut pe platforme online precum Facebook poate fi asociat cu o viaţă mai lungă. Aceasta deoarece efectele medicale ale activităţilor de socializare online reflectă în mare parte beneficiile pe care viaţa socială reală le are asupra sănătăţii.

Cercetătorii au descoperit că oamenii care au mai mulţi prieteni online sînt mai puţin expuşi în faţa riscului de deces subit, în comparaţie cu oamenii neconectaţi la Internet. Această dovadă contrazice teoriile potrivit cărora reţelele de socializare au un impact negativ asupra sănătăţii.

Metodele folosite în acest studiu au fost aprobate de trei universităţi şi consilii federale de evaluare. Însă scepticii spun că platforma online Facebook a fost implicată în realizarea studiului. Cîţiva dintre autorii studiului au lucrat în compania Facebook.

Un comunicat de presă emis de Universitatea San Diego din California a întărit această opinie: „Studiul confirmă ceea ce oamenii de ştiinţă ştiau deja de multă vreme despre lumea offline: oamenii care dispun de o reţea socială mai puternică trăiesc mai mult”.

Cercetarea s-a bazat pe 12 milioane de profiluri de pe reţelele sociale puse la dispoziţia autorilor de compania Facebook, dar şi pe înregistrări medicale furnizate de California Department of Health.

Studiul a descoperit că „utilizarea moderată” a platformei Facebook a fost asociată cu o rată a mortalităţii mai scăzută şi că primirea unui număr mare de cereri de prietenie este corelată cu o mortalitate mai redusă. În schimb, expedierea unui număr mare de cereri de împrietenire nu a fost asociată cu o mortalitate mai mică.

Articolul integral în csid.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *