BoliMame şi copiiRemediiRinichiiSănătatea familieiUtileViaţă intimă

Cum se tratează corect o cistită?

Chiar dacă cistita, infecție a tractului urinar, nu e de obicei gravă, e totuși foarte enervantă și are tendința de a se repeta. Iată cum se poate rezolva problema corect.

Arsuri, urinare frecventă, urină tulbure, mirositoare, uneori cu sînge sau însoțită de o ușoară febră, acestea sînt manifestări ale cistitei. Cauza cea mai frecventă este Escherichia coli, bacterie care începe brusc să prolifereze. De ce? De obicei e vorba despre: predispoziție, hidratare insuficientă, obiceiuri proaste (constipație, contaminarea cu fecale, igienă personală excesivă), stres şi hormoni feminini dereglaţi.

Infectiile tractului urinar apar în primul rând din cauza lipsei de hidratare”, spune dr. Veronique Phe, urolog la Pitie Salpetriere (Paris). „Între muncă, transport, copii și acasă, femeile nu au timp să bea lichide și să urineze.” Astfel, urina stagnează în vezica urinară prea mult timp, bacteriile se dezvoltă acolo, cauzînd cistita.

  1. Apă. Primul lucru de făcut, prin urmare, este să bei 3 litri de apă, în cantități mici, pe tot parcursul zilei. Uneori, acest lucru este suficient pentru a opri infecția. Apa poate alterna cu ceai verde, cel puțin patru căni pe zi. Și, desigur, de îndată ce se simte nevoia de a urina, trebuie goliţă complet vezica urinară.
  2. Antibiotic. Uneori, apa nu este suficientă. Medicul poate recomanda un antibiotic (fosfomicină), cu puține efecte secundare și împotriva cărora bacteria Escherichia coli a dezvoltat o rezistență mai mică.

Diagnosticul de cistită este de multe ori simplu, dar mai sigur e un sumar de urină (urocultură), prescris în special la femeile gravide și cele care sînt la postmenopauză, datorită riscului mai mare de complicaţii.
Dacă cistita apare de fiecare dată după sex, recomandăm mai degrabă o singură doză de fosfomicină în decurs de două ore înainte sau după contactul sexual. Nu trebuie să se depășească o doză pe săptămînă pînă la ameliorare“, a spus dr. Sandrine Brugère. Și dacă femeia utilizează spermicide, am sfătui-o să aleagă o altă metodă de contracepție.

Remedii populare

  1. Extractul de semințe de grapefruit ar conține un antibiotic natural puternic, care previne cistita cronică. Se recomandă cure de trei săptămîni intercalate cu pauză de o săptămînă.
  2. Cimbrul este un antibacterian puternic și antiviral. Prin urmare, trebuie să se bea infuzie de cimbru aproximativ la fiecare 4 ore.
  3. Pentru a atenua durerea, se prepară un amestec într-un pahar de apă cu 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de suc de lămîie și două aspirine.
  4. Se fierbe praz în apă clocotită cu sare, apoi se prăjeşte ușor în tigaie în ulei de măsline. Odată răcită, cataplasma se aplică pe abdomen și se acoperă cu o cîrpă.
  5. Se pot bea 3 ceştide ceai de anghinare pe zi sau 4 ceşti de ceai verde, deoarece acestea au efect diuretic.

Sursa: topsante.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.