CosmeticăFrumuseţePielea

Exfoliant natural preparat în bucătărie

De ce să cumperi cosmetice cu chimicale cînd poţi să faci acasă cel mai bun exfoliant natural. E ieftin şi se prepară uşor.
Exfolierea săptămînală a tenului ajută pielea să respire şi elimină celulele moarte de la suprafaţă pentru a permite uleiurilor şi cremelor hidratante să penetreze mai bine pielea. Astfel, tenul tău radia de strălucire şi va fi perfect hidratat.

Zaţul de cafea, fulgii de ovăz, uleiul de cocos, bicarbonatul de sodiu, zahărul sînt doar cîteva dintre ingredientele pe care le ai acasă şi sînt foarte utile pentru a-ţi face un exfoliant natural. În plus, nu va mai trebui să analizezi etichetele produselor cosmetice pe care le cumperi şi vei evita o mulţime de substanţe periculoase pentru sănătate.
Cel mai bun exfoliant natural conţine doar două ingrediente: ulei de cocos presat la rece şi bicarbonat de sodiu.
Uleiul de cocos are efect antimicrobian şi hidratant, lăsînd tenul catifelat şi strălucitor. El va distruge bacteriile care favorizează formarea coşurilor. Datorită efectul antiinflamator, uleiul de cocos este foarte util în eczeme, psoriazis sau uscarea excesivă a tenului.

Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru a-l combina cu uleiul de cocos presat la rece, obţinîndu-se astfel o pastă cu ajutorul căreia poţi masa cu uşurinţă tenul. Se amestecă 1/3 cană cu ulei de cocos presat la rece (în anotimpul rece uleiul devine solid) şi 1/3 cană cu bicarbonat de sodiu. Amestecul se păstrează într-un borcan închis ermetic.

Se masează delicat tenul, apoi se îndepărtează excesul cu ajutorul unei dischete îmbibată în apă caldă sau se spală faţa cu apă călduţă.

Exfoliantul se poate utiliza de 2 ori pe săptămînă.
Articolul integral în eva.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns